Visa fler äldre nyheter >

Hans supporterhjärta klappar för Grönvitt – nu är Erik Biselius hemma igen.
Målvakten är återigen en VSK-spelare, även om han lånas ut till IK Franke under 2015.
– Jag har två kärlekar i livet: tjejen och VSK. Till nästa säsong vill jag bli förstamålvakt i Grönvitt, säger ”Bissen” till vskfotboll.nu.

Det är en speciell övergång han gör, Erik Biselius. Målvakten med det så stora VSK-hjärtat skrev på för IK Franke inför årets säsong, men är nu alltså klar för VSK Fotboll efter fem år i andra klubbar. Han ville så väldigt gärna tillbaka till klubben i sitt hjärta när han fick höra om Grönvitts intresse.

– Skönt att det löste sig. Det här har jag ju väntat på i fem år nu, säger ”Bissen”.

Men han spelar alltså vidare i Franke säsongen 2015, som planerat. Med inspirationen att få chansen i VSK Fotboll 2016.

– Det sporrar mig ännu mer att prestera ännu bättre i Franke nu i år, men också att steppa upp en nivå till i träningen. Jag kommer absolut att vara väl förberedd. Sist i VSK var jag ung och lite oerfaren – nu har jag ändå spelat i fem år som förstamålvakt, både i Norge och här hemma i Sverige. Jag vill tro att jag är en stabil målvakt och att man vet vad man får av mig. Jag tror absolut att jag har en chans att bli förstamålvakt i Grönvitt nästa år.

Hur känns det att vara tillbaka på allvar i VSK-familjen?

– Det är jäkligt underbart att vara hemma igen. Jag känner att det är det riktiga VSK som är på väg tillbaka. Det känns som att vi som är i klubben inte är med för att det ska bli bra för en själv, utan för klubbens bästa. Och när det syntes så väl, då ville jag verkligen vara en del av det. Sedan så har ju VSK två bra målvakter i år, men till nästa år vet jag att jag är VSK:s spelare fullt ut. Det är skönt att veta att jag är en del av ”Sportklubben” igen.

”Bissen” berättar vidare om hur det är för honom att representera VSK Fotboll. Han minns tillbaka till känslan av att se matcherna på Arosvallen.

– När jag var liten så var mina idoler inte Ronaldo eller Michael Ballack. Det var Johan Svensson och Stefan Berglund. Du ska bara fråga tjejen hur jag tjatar om VSK hela tiden. Jag har två kärlekar i livet; det är tjejen och det är VSK, säger han.

I höstas stod han som vanligt på läktaren när VSK Fotboll säkrade kontraktet efter en gastkramande avslutning i Norrköping, mot IF Sylvia på Idrottsparken, inför hundratals tillresta supportrar.

– Det var som jag sa till någon: När jag var 15 år så räddade jag en straff i superettan mot IFK Norrköping på samma arena – och förra året stod jag där och upplevde den känslan på Idrottsparken igen. Det är de två största upplevelserna jag haft i fotbollen. Den känslan och glädjen är svår att beskriva. Helt underbart, minns ”Bissen”.

Som VSK-are hejar han förstås även på VSK Bandy, som i onsdags blev klart för SM-final efter en oerhört imponerande semifinalseger mot Villa Lidköping.

– Det är ju den bästa bandyupplevelsen man kan ha. Stämningen när alla grönvita samlas på en och samma dag, på ett och samma ställe – det är absolut en höjdpunkt.

Och snart är han alltså själv tillbaka i den grönvita tröjan, där ute på planen. Och han tror mycket på klubbens framtid – inte minst tack vare det nya samarbetet med VSK Bandy.

– Som jag sa; vi har en vi-känsla på ett helt annat sätt – så upplever jag det. Vi hjälper varann och tänker inte på oss själva, utan fixar saker för att vi vill klubbens bästa. Det är VSK och inte vår egen karriär vi ska bygga upp. Det är största skillnaden och det är jäkligt motiverande. Det är så vi bygger framgång, säger Erik Biselius.