Visa fler äldre nyheter >

Ny stormatch på Swedbank Park i Västerås på söndagen.
Då ställs Peter Markstedt mot gamla klubben Helsingborg.
– Det kommer krävas ödmjukhet och ett jäkla slit av oss, säger "Markan" till vskfotboll.nu.

Förra helgens insats mot Halmstads BK (2–2) lovade gott. Peter Markstedt berättar att uppladdningen inför söndagens match mot Helsingborg (avspark klockan 14.00) har följt i samma spår.

– Vi har flutit fram efter en underbar vecka. När vi presterar och spelar bra blir veckan mycket enklare. Det märker vi på spelarna. Vi har känt en glädje och lättnad. Grabbarna tror på sig själva och det märks på träningarna, säger han.

Mot Helsingborg vill VSK Fotboll visa att den insatsen inte var en tillfällighet. "Markan" ser fram emot att utmana laget han spelade för guldåret 1999 och delar av säsongen 2000.

– Det kommer krävas ödmjukhet och ett jäkla slit av oss. Vi vet att vi är bra, men vi får inget gratis mot Helsingborg. Det krävs mycket svett och tårar, men vi är övertygade om att vi kan störa dem. Vi ska inte gå in med alltför stor respekt, som vi gjorde mot Halmstad senast när de dominerade första kvarten. Nu måste vi upp till en topprestation från start. Vi har allt att vinna och ingenting att förlora.

Årets Helsingborg söker, liksom VSK Fotboll, efter något nytt. Spelet har sett lovande ut på försäsongen.

– Jag har ju spelat där själv och vet att det är en anrik förening där supportrarna har höga krav. De lär inte vara mindre i år när "Henke" har kommit dit. Helsingborg kommer bli ett bättre lag än de var förra året och har lyckats skapa en positiv energi runt laget.

Jämfört med matchen mot Halmstad tillkommer nye Robin Lindborg i VSK Fotbolls trupp, medan Fredrik Lundqvist utgår. Samtidigt går kaptensbindeln vidare till Oliver Ekroth, då Grönvitt vill testa flera spelare på försäsongen.

– Han har visat enorma ledaregenskaper på kort tid. Oliver gör andra bättre med sin positivitet och pushning. Han får välförtjänt leda laget in till match i morgon, säger Peter Markstedt.

Under veckan har laget fokuserat på att utveckla det offensiva spelet ännu mer.

– Men vi fokuserar fortfarande på ett bra och stabilt försvarsspel. Sedan har vi jobbat extra mycket med vårt eget spel de senaste veckorna. Hur vi ska sköta våra uppspel, våra spelvändningar och hur vi ska jobba med våra ytterbackar. Det börjar sitta på plats, men vi vet också att vi får mycket gratis när det går bra. Det gäller att det sitter på plats även när det blåser motvind, som mot Carlstad United (0–0 den 14 februari). Då var vi inte lika duktiga. Vi ska bygga vidare på grunden vi skapat och bli ännu bättre sista tredjedelen.

På sociala medier märks det att supportrarna ser fram emot matchen mot Helsingborg. "Markan" hoppas att publiksiffran blir ännu bättre än mot Halmstad.

– Det betyder mycket om det kommer mycket folk. För spelarna är det otroligt kul att visa upp sig inför många supportrar. Fotbollen andas positivt just nu och det är extremt positiva vindar över huvud taget för idrotten i Västerås. Vi hoppas det kommer många västeråsare i morgon. Det vore jäkligt kul om publiken sluter upp bakom oss, säger han.

HÄR ÄR VSK FOTBOLLS TRUPP MOT HELSINGBORG
Sixten Mohlin, Daniel Svensson, Marcus Degerlund, Robert Medvegy, Karwan Zarifnejad, Simon Johansson, Asmir Suljicic, Oliver Ekroth, Robin Lindborg, Damir Foric, Sebastian Forsberg, Andreas Ljunggren-Eriksson, Marcus Ytter, Boris Ljevar, Philip Fredriksson, Koyar Salimi, Jonathan Böckert, Marcus Hägg.

SE MATCHEN PÅ WEBBEN
Sportsground sänder VSK Fotbolls cupmatch (kostnad: 79 kronor)

LÄS MER PÅ VSKFOTBOLL.NU
Han vill slå värsta rivalen med Grönvitt
KAMPANJ: U-truppens omklädningsrum

LÄS MER I ANDRA MEDIER
HIF: Inför Västerås SK–HIF
VLT: "Henkes" hyllning till VSK: "Väldigt, väldigt bra"
VLT: VSK-aren vill sänka ärkerivalen"
VLT: Flydde samma stad – förenade i VSK
VLT: VSK Fotboll har hittat själen
VLT: Han är VSK:s kommande storback
Helsingborgs Dagblad: Fullt fokus eller fall för HIF i premiären
Helsingborgs Dagblad: Krafth redo i premiären
Allt om HIF: Inför: Västerås SK–Helsingborgs IF
Allt om HIF: Intervju med Peter Markstedt
Allt om HIF: Träningsrapport inför Västerås
Alltid Fullsatt: Första steget mot Europa för HIF