Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll och VIK Fotboll byter spelare med varandra.
Asmir Suljicic spelar med Grönvitt 2015, medan Johannes Owusu spelar med Gulsvart.
– Det här sätter individen i centrum. Vi försöker hitta en bra nivå där våra spelare kan bidra, säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist till vskfotboll.nu.

Det nygamla samarbetet med VIK Fotboll blir allt starkare. I dag blev det klart att backen Asmir Suljicic, född 1996, följer efter Philip Fredriksson på lån till VSK Fotboll. I gengäld går Grönvitts anfallare Johannes Owusu på lån till Gulsvart säsongen 2015.

– VIK var i behov av en anfallare och ”Jojo” konkurrerar kanske inte om en plats i vårt A-lag just nu. Han är dessutom för gammal för att spela i vårt U19-lag. Vi vill att han ska få speltid och känner att vi behöver fylla på med en back till i vår trupp, säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist och fortsätter:

– Vi har velat ha över Asmir förut och han vill testa vingarna för att se vad han kan lyckas med. Han har också haft ”Leffe” (Leif Berg, huvudtränare) och Martin (Andersson, assisterande tränare) som tränare i VIK.

Vad är han för en spelartyp, Asmir?

– En väldigt spelsmart back. Han har en bra blick för spelet och är hyfsat storvuxen också. I fjol var han VIK:s genomgående bästa spelare tillsammans med Philip Fredriksson.

Nu spelar alltså båda två i VSK Fotboll och Johannes Owusu i VIK Fotboll. Ett gott betyg till samarbetet klubbarna emellan.

– Det bara förstärks. Vi är otroligt nöjda med samarbetet, båda två. Jättekul att vi verkligen sätter individen i centrum. Vi försöker tillmötesgå våra spelares utveckling och hitta en bra nivå där de kan bidra, säger Peter Lundqvist.