Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll är överens med en lokal division 3-profil.
IK Frankes Robin Lindborg byter därmed Grönvitt mot Grönvitt 2015.
– Jättekul att få chansen. Det är bara att ta den, säger han till vskfotboll.nu.

Robin Lindborg har snabbheten som sitt främsta kännetecken. Han brukar spela på en kant eller som anfallare.

– Först och främst vill jag ta en plats i startelvan och självklart göra så bra som möjligt ifrån mig. Jag vill visa framfötterna och ta den möjlighet jag har fått. Vi har ett riktigt bra gäng här i VSK, säger han.

Robin provtränade med laget redan i fjol och i år blev det alltså en övergång.

– Det är ju jättekul att få chansen. Självklart blir det en utmaning – och det ska bli väldigt roligt att få testa på och se hur jag klarar av det helt enkelt. Det är definitivt en jättebra chans att få spela i division 1. Jag vill ju spela så högt upp som möjligt, så det är bara att ta chansen, säger han.

Sportsligt ansvarige Ado Sadzak säger att Grönvitts nya huvudtränare, Leif Berg och Peter Markstedt, har varit avgörande för värvningen av Robin Lindborg.

– Båda två har haft honom i Franke och känner honom innerligt. De tror att han kan tillföra sin spetskompetens till vårt lag och det spel vi ska spela, säger han.

Peter Markstedt säger så här om sin nygamla adept:

– Han har varit en bärande spelare i division 3 för Franke i flera år. Robin har ju en enorm spetsegenskap, där vi nog hittar Västerås snabbaste fotbollsspelare på längre sträckor. Vi tror att han har potential att utvecklas, både genom att utnyttja snabbheten men också genom att lyfta det "vanliga" spelet ett steg till, säger Peter Markstedt.

Liksom de flesta har förstås även Robin Lindborg noterat allt positivt som hänt runt VSK Fotboll i vinter. Det ger honom framtidshopp.

– Jag tror definitivt att samarbetet med VSK Bandy kan få oss i rätt riktning. Det kan gynna oss ännu mer längre fram. Om två, tre år hoppas vi att ekonomin har stabiliserat sig och förhoppningsvis går i en positiv riktning. Det märks ju också på alla startspelare som har stannat kvar att de tror på det vi gör just nu. Det ska vi fortsätta bygga på längre fram också, säger han.