Visa fler äldre nyheter >

I höstas kom hans riktiga genombrott – i år vill han leverera varje match.
Och Simon Johansson tror att 2015 kan bli året då vinden vänder för Grönvitt.
– Nu ser man vilken potential VSK har. Att fansen kan samla in så där mycket pengar... det är ju helt sjukt, säger han till vskfotboll.nu.

Efter säsongen fick Simon Johansson provspela med allsvenska Falkenbergs FF och superettalaget Jönköpings Södra.

Men han valde alltså att stanna i Grönvitt – och förklarar det så här.

– Det känns som det rätta valet just nu och jag är jäkligt inspirerad för 2015 med VSK, så det känns bra alltihopa.

– Jag trivs ändå i VSK, så varför ska jag sticka?

Han får i stället chansen att möta motstånd från just allsvenskan och superettan redan om en månad, för då inleds gruppspelet i Svenska Cupen.

VSK Fotboll möter två allsvenska lag, Halmstads BK och Helsingborgs IF, och ex-allsvenska superettalaget Syrianska FC.

– Det ska bli jättekul att få testa på högre motstånd än vad vi är vana vid. Vi ska bara ge allt och har verkligen ingenting att förlora. Ett betydligt bättre sätt att starta säsongen på än förra året. Nu får vi direkt mäta oss med de bästa – det är så optimalt det kan bli. Det kommer bli jäkligt kul.

Du som fick träna med två elitlag under vintern; kände du att du hängde med?

– Det är svårt att avgöra på så kort tid, men jag tycker att jag hängde med bra. De bästa håller jäkligt hög nivå och gör få misstag och det är högre tempo, men vi har ett bra lag också och vi kan göra det bra i de matcherna. Inställning slår klass.

Ja, vad tror du att vi kan få ut av laget i år? Vi har fått behålla de allra flesta.

– Vi kan få ut hur mycket som helst mer av laget. Det finns så många bra spelare. Förra säsongen hade vi många skador och några onödiga avstängningar, så vi fick aldrig riktigt snurr på det. Vi var bra i många matcher, men kunde inte stänga dem. Det blev för många små misstag, men alla lärde sig mycket av det och vi vill göra allt bättre i år. Jag tror det kan bli bra, säger Simon Johansson.

I väntan på beslutet att stanna i VSK Fotboll har Simon förstås lagt märke till det stora engagemang som har vuxit sig allt starkare under vintern och som började redan i höstas, inte minst i sista matchen borta mot Sylvia.

– Det var helt sjukt alltså. Då märkte man hur stor förening det här är och hur stor potential det finns att kunna bli en stor klubb igen. Det är många som bryr sig och det var jättemånga som hejade på oss matchen i matchen då. Jag får lite rysningar när jag tänker på det.

Stödet från alla supportrar och samarbetet med VSK Bandy imponerar på den poängstarka högeryttern.

– Först det här med pengarna; där ser man vilken storlek VSK och vilken potential varumärket har. Att fansen kan samla in så där mycket pengar... det är ju helt sjukt. Samarbetet tror är jag är jäkligt viktigt också; att vi går igenom det ekonomiska stålbadet och verkligen börjar om på nytt. Det har varit så många nödlösningar de senaste åren, men nu känns det faktiskt på riktigt. Bandyn har koll på det och har gjort samma sak förut, så de borde veta. Vi har stor potential och "Micke" (Michael Campese, VSK Bandys klubbchef med kommersiellt ansvar i båda klubbarna) verkar riktigt bra så det känns lovande, säger han entusiastiskt.

Laget började träna i förra veckan och har alltså hunnit med två träningsveckor med ledarstaben, där Leif Berg, Peter Markstedt, Martin Andersson och Johan Ganebro är nytillkomna.

– Hittills har det fungerat riktigt bra. De har presenterat sin spelidé, som är lite ny och känns bra. Vi får testa den under matcherna på försäsongen. Alla nya ledare är jäkligt sköna och det är bra "go" i dem. Vi har bra fart på våra träningar och de säger åt oss när de ser något vi ska göra bättre. De gör det bra hittills.

Så nu när du väljer att stanna; vad hoppas du få ut av säsongen?

– För det första vill jag vinna många fler matcher än tidigare säsonger. Jag tror det finns goda möjl till det om vi tränar hårt. Vår grupp är jäkligt stark. För min egen del vill jag utvecklas och bli ännu bättre för att kunna ta nästa steg. Jag behöver en hel bra säsong och imponera på alla runt om. Men främst handlar det om att vinna fler matcher och ha kul i fotbollen; att få känna glädjen oftare. Det händer alldeles för sällan, säger Simon Johansson.