Visa fler äldre nyheter >

Efter en stark säsong i VIK är Philip Fredriksson tillbaka i Grönvitt.
Den här gången för att slåss om en startplats.
– Han har verkligen vuxit i VIK, säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist till vskfotboll.nu.

Philip Fredriksson var en av nyckelspelarna i VSK Fotbolls juniorlag för fyra, fem år sedan och spelade därefter i VIK innan han återkom till Grönvitt inför säsongen 2013. Då blev det inte den speltid han hade hoppats på – så han återvände snart till VIK igen.

Men efter en stark säsong med Gulsvart i division 2 norra Svealand, med sju mål och 13 assist, är han redo att prova sina vingar på högre nivå igen. Därför är han en del av Grönvitts trupp säsongen 2015.

– Philip vill ta chansen högre upp och väljer oss för att han vill spela på en bra nivå. Han tar fotbollen i första rummet och vill utvecklas hos oss. Det känns riktigt roligt, säger sportsligt ansvarige Peter Lundqvist.

Under den gångna division 2-säsongen var Philip en av de bärande spelarna i det lag som bland annat leddes av Grönvitts nya tränare Leif Berg och Martin Andersson.

– De har naturligtvis betytt en del i Philips val. Han vill ju fortsätta utvecklas på samma sätt som i VIK.

Ja, året i VIK var som sagt riktigt bra. Vad är det framför allt han har förbättrat?

– Han har tagit för sig på ett helt annat sätt, tycker jag. Philip har verkligen vuxit i VIK och är i dag en tvåvägsspelare som kommer till oss för att ha en plats i startelvan. Sedan har han visat att han är ganska tuff i närkampsspelet i år också. Han är otroligt duktig när han tar för sig, säger Peter Lundqvist.