Visa fler äldre nyheter >

Inför 2013 lämnade han klubben för spel i Brommapojkarna.
Nu är Diego Montiel tillbaka i Grönvitt – med en tydlig ambition.
– Jag vill göra mål och assist och hålla kvar VSK i "ettan", säger den offensive mittfältaren till vskfotboll.nu.

Det blev bara ett framträdande i A-laget, borta mot Östersund sommaren 2012, innan flyttlasset gick till allsvenska IF Brommapojkarnas organisation.

Ja, det fotbollsmässiga flyttlasset alltså. För "Digge" har hela tiden bott kvar i Västerås och är nu alltså tillbaka i de grönvita färgerna.

– Det känns bra. Riktigt skönt. Första träningen i går gick så där, men i dag kändes det bättre. Jag börjar komma in i det, säger han efter att ha pustat ut en stund i Swedbank Parks katakomber.

Den offensive mittfältaren tar med sig positiva erfarenheter från Grimsta, där han fick träna med A-laget under våren och spela matcher med U19- och U21-laget.

– Jag tycker att jag har blivit en mer mogen spelare. Jag tar för mig mer och vågar göra min gubbe. Det har varit jättebra för min utveckling, säger han.

Faktum är att han under våren har tränat med Grönvitt vid ett par tillfällen.

– Det har känts att vi har en bra lagsammanhållning och att alla känner alla. Dessutom har det varit bra fart på träningarna.

Huvudtränaren Fredrik Ramström är mycket nöjd med rekryteringen.

– Det känns väldigt kul. Vi har jobbat med att få hem honom under en tid. "Digge" är ju en spelare som har tränat med BP:s A-lag och har lite kvaliteter som sticker ut. Han är avig och udda när han har bollen vid fötterna. I sitt sätt att ta sig förbi sina motståndare är han otroligt kvick i rörelserna. Han har också ett bra skott och känsla för att göra både mål och assist, säger "Rama".

När "Digge" ska beskriva sig själv låter det på samma sätt.

– Jag vill spela som släpande forward, komma mycket rättvänd och antingen spela fram till forwarden som kan göra mål eller finta min gubbe själv. Jag gillar att ha mycket boll, säger han.

Spelet i Grönvitt känner han igen från BP.

– Vi spelar likadant här, så det är inga konstigheter.

Vad tror du krävs för att vi ska säkra kontraktet i norrettan i höst?

– Vi måste bara ta det lugnt och spela det spelet vi vet att vi kan spela och inte släppa in för enkla mål. Då kommer det att gå bra.

Men först väntar Akropolis i Svenska Cupen på onsdagskvällen (avspark 18.30 på Akalla gårds bollplan).

– Det lag som tar jobbet mest blir laget som vinner matchen. Vi ska göra allt för att gå vidare och förhoppningsvis får allsvenskt motstånd här hemma i nästa omgång.

Nu när du är tillbaka i Grönvitt; vad vill du bidra med i höst?

– Jag vill göra mål och assist och hålla kvar VSK i ettan. Jag ska göra allt för det, säger Diego Montiel.