Visa fler äldre nyheter >

Ramin Kiani tar avsked på söndagen mot Sylvia.
Och han vet vad han vill se i sin sista match i Grönvitt.
– Vi ska visa upp ett energifyllt VSK, säger han till vskfotboll.nu.

På frågan om hur det känns att göra sista matchen medger Ramin Kiani att det förstås känns speciellt – men han föredrar att prata om själva matchen och prestationen.

– Just nu är det ett väldigt starkt fokus på att genomföra matchen och det taktiska spelet, säger han koncentrerat.

För motståndet står den här gången IF Sylvia, det klassiska laget från Norrköping.

De svartvita har lika många poäng som Grönvitt – och de främsta profilera heter Allan Borgvardt, som är en stark dansk målskytt, och Markus Hansson, som har spelat i evigheter på lagets mittfält.

– Det är ett lag som främst har plockat sina poäng hemma, men som tog en bortaseger när de slog Valsta Syrianska för två veckor sedan. De har spelat disciplinerat och har en spelidé där de vill involvera sina forwards en hel del. Det får vi se upp med.

Och om vi tittar på oss själva; vad fokuserar vi på?

– För oss handlar det om att komma tillbaka från det senaste debaclet. Matchen mot Vasalund blev inte som vi hade önskat, med en hel del diverse motgångar. Nu har vi rannsakat oss själva och i morgon ska vi visa upp ett energifyllt VSK, med hög frenesi och ett stort jävlar anamma, slår Ramin Kiani fast.

Det går inte att komma ifrån att spelare saknas efter de båda utvisningarna mot Vasalund. Dessutom skadades ju Andreas Ljunggren-Eriksson efter att ha knockats ordentligt via en smäll mot huvudet.

– Vi har spelat fler matcher tidigare i år där vi har saknat spelare, men alltid när det har behövts som mest så har laget VSK klivit fram och visat stor beslutsamhet. Det hoppas vi blir fallet även i morgon.

Ramin Kiani lyfter annars fram vikten av att passningsspelet är vassare än mot Vasalund.

– Det ska sitta i morgon, så att vi kan ha långa anfall när vi vill ha långa anfall – och snabbt gå till kontring om vi vill göra det. Det ska sätta prägel på matchen, säger han.

Det märks att han är fokuserad inför sista dagen med gänget, Ramin Kiani. Och han kan ta med sig starka träningsdagar som god uppladdning inför matchen.

– Både i går och i dag var det fantastiskt. Klart att veckan har präglats av en del annat, men vi har lagt allt det bakom oss och sett fram emot matchen. Vi har visat stort hjärta och beslutsamhet som grupp, säger Ramin Kiani.