Visa fler äldre nyheter >

Lördagens match mot Frej har alla förutsättningar att bli välspelad.
Grönvitt som alltid starkt hemma – mot ett bortalag som leder serien.
– Det finns all anledning att stötta fram oss till en seger, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

I fjol var Sirius klara seriedominanter. I år har IK Frej från Täby startat lika bra, med sju segrar och en oavgjord på sina första åtta matcher.

– De har fått ihop det bra. Frej är ett namnkunnigt lag som spelar en kollektiv fotboll både försvars- och anfallsmässigt. De spelar inte som elva individer, utan har spelat ihop sig bra på kort tid, säger VSK Fotbolls huvudtränare Ramin Kiani och tar som exempel bortalagets nykomponerade, men rutinerade, fyrbackslinje.

Vad talar för att vi blir första lag att besegra dem?

– Det som gäller för oss är att vi är strukturerade i vårt försvarsspel och att vi är duktiga på att ställa om på dem. Sedan ska vi självklart ha ett bra passningsspel när vi själva har bollen.

– Det som talar för oss är just att vi har hemmaplan och kommer från en fantastiskt bra seger och kämṕainsats borta mot Huddinge. Vi har ett enormt go i gruppen just nu och har tänkt oss bli första laget som fäller dem, säger Ramin Kiani.

Senaste träningsveckan har varit en riktigt bra uppladdning inför matchen.

– Det ser avslappnat och fokuserat ut. Mycket glädje; vi har blivit duktiga på att ha roligt tillsammans. Vi kan slappna av och trycka på knappen, vara avspända men ändå fokuserade.

För första gången i år kan Grönvitt presentera en fulltalig matchtrupp, med 18 spelare.

Boris (Ljevar) och (Marcus) Ytter är tillbaka efter avstängning och Jamaal (Raage) efter skada.

Ramin Kiani lyfter fram hur spelarna har hittat den individuella formen på sistone.

– Det går inte att komma ifrån. Om du har spelare i form så kan de få spelidén att se vacker ut. Just nu har vi många spelare som är i bra form.

– Kollektivt kan vi ta ännu fler bra beslut i vårt försvarsspel. Om vi sedan är effektiva och kyliga som sist så vinner vi matcher, säger Ramin Kiani.

Det är alltså gratis inträde i lördagens match – och Grönvitts tränare hoppas att publiken sluter upp för att se och stötta laget.

– Det finns all anledning för Västeråsborna att titta ner och heja fram oss till en seger. Det vore fantastiskt kul om de ställer upp för vårt unga lag, säger Ramin Kiani.