Visa fler äldre nyheter >

Efter 88 minuter ledde VSK med 1-0 borta mot Huddinge. Men matchen slutade 3-2 till Grönvitt efter några galna slutminuter. – Det känns väldigt, väldigt bra. Stor glädje, säger VSK:s tränare Ramin Kiani efter segern.

Matchen inleddes lite trevande och inget av lagen tog riktigt tag i taktpinnen. VSK skapade ett par halvchanser och Huddinge hade en frispark i bra läge, men VSK:s målvakt Daniel Svensson stod för en fin räddning.

– Första 10-15 minuterna är vi lite stirriga. Vi får inte riktigt till det och står mest och tittar på. Sen efter det så kommer vi in i matchen och börjar vinna några dueller och sedan kontrollerar vi matchen bra tills det är fem minuter kvar av halvleken. Då blir det lite svajigt, säger VSK-tränaren Ramin Kiani.

Det var också under den bra perioden mitt i halvleken som VSK tog ledningen genom forwarden Jonathan Böckert. Förspelet till målet var något VSK hade tränat på under veckan och Ramin Kiani var nöjd över att det gav resultat:

– Målet kommer på ett fantastiskt fint förarbete av Simon (Johansson) som tar sig ner och spelar in bollen. Och just det, den aktionen, har vi pratat väldigt mycket om efter Skellefteå-matchen och tränat mycket på, så att vi fick betalt för det känns jättebra.

I andra halvlek var det Huddinge som tog kommandot och tryckte på. Bland annat hade man ett skott i stolpen och ett flertal kvalificerade målchanser där VSK:s målvakt Daniel Svensson fick stå för ett par svettiga räddningar.

– De tog över och tryckte ner oss lite i andra halvlek, erkänner Kiani.

Men med ett par minuter kvar kunde VSK kontra in 2-0 när Jonathan Böckert sprintade sig fri och sköt in sitt andra mål i matchen.

Det blev startskottet på några galna slutminuter. Direkt efter 2-0 målet reducerade Huddinge till 2-1. Då hade klockan knappt tickat upp till 90 minuter.

Efter det satsade Huddinge allt framåt för att försöka nå en kvittering, men i den 93:e matchminuten kunde VSK gå ifrån till 3-1 genom Patrik Grönvall. Grönvall blev snyggt framspelad av Böckert i ytterligare en VSK-kontring.

Men matchen var inte helt avgjord än. I den 95:e matchminuten fick Huddinge en straff. VSK:s målvakt Daniel Svensson gick åt rätt håll, men slutresultatet 3-2 var ett faktum då domaren blåste av matchen direkt efter avsparken.

– Det var en bergodalbana. Känslomässigt så pendlar man mellan total glädje och det rakt motsatta. Allting kom på övertid så det var galet. Men väldigt kul, tycker Ramin Kiani om slutminuterna och fortsätter:

– I ärlighetens namn får vi tacka Fru Fortuna lite. Det kanske jämnar ut sig över en hel säsong, förra veckan hade vi lite stolpe ut och nu hade vi lite stolpe in.

Efter den sköna segern jublade laget tillsammans med de tillresta supportrarna och tvåmålsskytten Jonathan Böckert hyllades av Ramin Kiani efter matchen:

– Böckert var mycket bra idag. Gör man två mål och en assist så måste man omnämnas.

– Även våra mittbackar var bra idag. Framförallt Damir Foric, men även Robban (Medvegy) var mycket bra idag.

Damir Foric gick ut med kvarten kvar, tillsynes skadad, men Ramin Kiani kan ge lugnande besked:

– Det var bara kramp.

Nästa lördag möter VSK serieledarna IK Frej på hemmaplan. Den matchen går av stapeln klockan 16:00.

– Det blir ett tufft motstånd, de har gått som tåget och leder serien men nu ska vi smälta det här och sen ska vi rusta upp inför nästa vecka, avslutar Kiani.

Huddinge IF–VSK Fotboll 2–3 (0–1).
Målen: 0–1 (30) Jonathan Böckert, 0–2 (89) Jonathan Böckert, 1–2 (90) Filip Almström Tähti, 1–3 (90+3) Patrik Grönvall, 2–3 (90+6) Erido Poli (straff).
Publik: 410 på Källbrinks IP.
Varningar, VSK Fotboll: Robert Medvegy, Patrik Grönvall. Huddinge: Chiharu Stocklassa, Husein Aly, Filip Almström Tähti.
Domare: Namik Idrizovic, Örebro.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Damir Foric (75), Robert Medvegy, Jonathan Häll.
Mittfält: Simon Johansson, Joakim Häll, Patrik Grönvall, Koyar Salimi (87).
Anfall: Johannes Owusu (92), Jonathan Böckert.
Ersättare: Oliwer Malmkvist (75), Jonas Claesson (87), Jesper Göteson (92), Jakob Eneroth, Daniel Axelsson (målvakt).