Visa fler äldre nyheter >

Bortamatch mot intressanta nykomlingen Huddinge.
Då tror Grönvitt på en fysiskt intensiv spelbild.
– Det blir en kampfylld match, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

Huddinge har gjort en snabb resa i seriesystemet. I fjol var de nykomlingar i division 2 norra Svealand – och vann serien. I år är de nykomlingar i division 1 norra – och ligger fyra efter sju omgångar.

I morgon är de VSK Fotbolls motstånd när Grönvitt jagar andra raka bortasegern.

– Huddinge är väldigt hängivna sin spelidé och utför den med bravur. Det går fort när de ställer om och fysiskt är de väldigt starka. De är konsekventa, säger VSK Fotbolls huvudtränare Ramin Kiani dagen före match.

Så här vill han att spelarna tar sig an uppgiften:

– Vi ska spela en del på den fiol som inte passar dem så bra, men ändå hålla i vårt spel. Det finns några kombinationer som vi har tränat på för att möta dem på ett effektivt sätt. Lägg till smartness och klokhet och att vi ska vara välbalanserade när vi går till anfall. I försvarsspelet gäller det att vi står upp i kamp- och duellspelet med en uppoffrande attityd. Allt vi gör ska vara energifyllt, säger Ramin Kiani.

Mot Skellefteå i söndags blev det förlust med 2–3. Då var laget ineffektivt i offensiven och släppte in lite för enkla mål bakåt.

Det är förstås något som truppen jobbar på att förbättra.

– Vi fortsätter tro på det vi gör och lägger fokus på våra träningar. Det är viktigt att vi minimerar misstagen i egen box och ser till att vara mer effektiva framför motståndarnas mål. Det är delvis en mognadssak och något vi kommer att växa in i ju mer vi tränar på det, säger Ramin Kiani.

En som tvingades lämna ett sent återbud mot Skellefteå var mittbacken Damir Foric (bilden). Han är tillbaka mot Huddinge, liksom Jonathan Häll och Oliwer Malmkvist.

– Vi ska ha rimliga förväntningar, med tanke på hur få träningar de har i benen inför matchen. Men det betyder att vi får in trygghet, säkerhet och erfarenhet. Kan de vara friska och träna tillsammans över tid blir det bra – det gäller bara att vi har tid och tålamod, säger Ramin Kiani.