Visa fler äldre nyheter >

Dominans i både chanser och spel räckte inte mot Skellefteå.
Bakåt släppte Grönvitt in för enkla mål – och förlorade med 2–3.

Efter en trevande start, där Skellefteå möjligen var något bättre men utan att skapa chanser, kom VSK Fotboll i gång ordentligt. Och målet kom på en gång, när Koyar Salimi mycket vackert böjde in 1–0 från en position till vänster i straffområdets utkant.

Skellefteå sköt visserligen ett farligt distansskott strax därefter, efter en rejäl felpassning från grönvit fot, men det var VSK Fotboll som skapade lejonparten av chanserna i första halvlek.

Genom Jonathan Böckert, när han försökte volleyskjuta in Simon Johanssons inlägg fri framför mål, genom Koyar Salimi tre gånger om och genom Simon Johansson efter ett starkt genombrott från höger.

I stället kom en stolpnick för Skellefteå i den 42:a minuten – och målet bara halvminuten efter. Det var polske högeryttern Radoslaw Erlich som hamnade i ett väldigt öppet läge mitt framför mål och enkelt kunde stöta in passningen från vänsterkanten till 1–1.

Den andra halvleken inleddes intensivt, med målchanser för båda lagen.

För VSK Fotboll var Patrik Grönvall oerhört nära ett ledningsmål i andravågen efter en hörna, när han fick se sitt närskott smita just utanför stolpen. Jonathan Böckert höll sedan på att sno åt sig ett öppet mål efter en riktig miss av Skellefteås mittback, men målvakten hann emellan för att störa bollbanan.

Och bortalaget var nära efter att Jonas Desai hamnat ensam ute till vänster och spelat in bollen i boxen, där Linus Almqvist efter vissa om och men och grönvita försök till rensningar fick till ett skott som stack just utanför stolpen.

Sedan väntade ytterligare lägen för Koyar Salimi, som så när fick foten på ett par vassa inspel från höger men hindrades av Skellefteåfötter.

Och sedan hände det som inte fick hända, när VSK-målvakten Daniel Svensson såg ut att ha bollen under kontroll efter en räddning. Men bollen föll ur hans grupp och rullade retfullt in till 1–2. Äran för målet fick Petter Thelin.

Men Grönvitt gav sig inte, trots att Marcus Ytter fick sitt andra gula kort strax därefter (i den 64:e minuten).

Inspelen från kanterna fortsatte att flyga in i straffområdet, Robert Medvegy var inte långt ifrån med en kraftfull nick och Karwan Zarifnejad försökte med ett skott från halvdistans.

Då utökade Skellefteå ledningen genom ett distansavslut signerat Yosif Ayuba, som placerade bollen invid bortre stolproten till 1–3 när 78 minuter var spelade.

Och även om läget såg svårt ut så fortsatte Grönvit att mala på framåt och skapade fler farliga chanser till mål. Koyar Salimi låg bakom ett par av dem – och fick utdelning när han bröt igenom från höger i matchens 92:a minut och sköt in 2–3 stenhårt i mål.

Matchen pågick sedan ett par minuter till, men utan att en kvittering kom riktigt nära. En heroisk forcering från de grönvita lirarna, som skapade tillräckligt för att vinna men missade några gånger för mycket i de båda straffområdena.

Nästa match spelas på lördag, den 7 juni, borta mot Huddinge IF (avspark 16.00 på Källbrinks IP).

SE BILDERNA FRÅN MATCHEN
Här är Tobias Barkskogs bildalbum från dagens förlust

VSK Fotboll–Skellefteå FF 2–3 (1–1).
Målen: 1–0 (12) Koyar Salimi, 1–1 (42) Radoslaw Erlich, 1–2 (58) Petter Thelin, 1–3 (78) Yosif Ayuba, 2–3 (90+2) Koyar Salimi.
Hörnor: 9–4 (3–2).
Utvisning, VSK Fotboll: Marcus Ytter (två gula kort).
Varningar, VSK Fotboll: Boris Ljevar, Marcus Ytter (2). Skellefteå: Yosif Ayuba.
Domare: Mohamed Nablsi, Gävle.
Publik: 537 (på Swedbank Park, Västerås).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Joakim Häll, Robert Medvegy, Marcus Ytter.
Mittfält: Simon Johansson, Boris Ljevar (83), Patrik Grönvall, Koyar Salimi.
Anfall: Jamaal Raage, Jonathan Böckert.
Ersättare: Johannes Owusu (83), Jonas Claesson, Jesper Göteson, Daniel Axelsson (målvakt).