Visa fler äldre nyheter >

Det är dags för hemmamatch igen, när VSK Fotboll tar emot Skellefteå FF på söndagen.
Nykomlingen har startat serien bra och vann senast, liksom Grönvitt som då tog andra raka.
– Vi vill kontrollera matchen med vårt passningsspel, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

Grönvitt plockade årets andra trepoängare borta mot BK Forward, efter att Jonathan Böckert prickat in segermålet på tilläggstid. En seger som präglades av en stark moral, snarare än av skönspel.

– Det som gladde oss mest var att vi lyckades vinna utan att spelet fungerade. Vi visade att det finns ett krigarhjärta i gruppen som vi tog fram när det behövdes allra mest, säger huvudtränaren Ramin Kiani.

Hemma mot Skellefteå FF på söndagen är förhoppningen förstås att spelet ska stämma bättre, så som det har gjort på hemmaplan i år.

– För oss gäller det att kontrollera matchen med vårt passningsspel och få i gång det igen. Vi har en tanke om hur vi ska lyckas attackera mot dem och skapa målchanser med vårt bollinnehav. I försvarsspelet ska vi vara kompakta.

Motståndet är en av årets nykomlingar, men de har spelat i serien förut (säsongen 2009). Bland spelarna märks framför allt anfallaren Petter Thelin, som tillhör allsvenska Malmö FF men tidigare har spelat i Kramfors-Alliansen.

Därtill finns hans anfallskollega, polske Radoslaw Erlich, förre Östersundsmittfältaren Jonas Desai och tidigare Djurgårds- och Vasalundstalangen Yosif Ayuba.

Och de har startat serien bra, Skellefteå. Nio poäng efter tre segrar – samtliga på hemmaplan. Senast vändes ett halvtidsunderläge med 1–3 till seger med 4–3 hemma mot Valsta Syrianska – givetvis mycket starkt.

– De har en väldigt god karaktär i sitt lag och ger aldrig upp. Senast låg de under men vände och vann, vilket påvisar en god moral. De jobbar hårt och har några enskilda spelare som sticker ut, säger Ramin Kiani.

Men det har även Grönvitt. På de två senaste matcherna har mittfältaren Patrik Grönvall (bilden) gjort två mål och passat fram till ett – det som Jonathan Böckert avgjorde med mot BK Forward. Och just Böckert spelade fram Grönvall till segermålet hemma mot Valsta Syrianska i omgången dessförinnan.

– Det är alltid bra att veta att vi har några spelare som är heta och just nu är de två riktigt bra. Men det finns också andra spelare som kommer att producera poäng, bland annat Joakim Häll och Koyar Salimi, som har sett väldigt bra ut den senaste veckan, säger Ramin Kiani.

Söndagens match mot Skellefteå börjar 15.00 på Swedbank Park.