Visa fler äldre nyheter >

Han blev utbytt efter bara tio minuter hemma mot Valsta Syrianska.
Nu jobbar lagkaptenen Andreas Ljunggren-Eriksson för att komma tillbaka.
– Beskeden har än så länge varit positiva, säger ”Ante” till vskfotboll.nu.

Efter att ha klivit av skadad mot Valsta Syrianska den 19 maj har Grönvitts lagkapten Andreas Ljunggren-Eriksson ägnat sig åt rehabilitering.

Och det går framåt, säger ”Ante” när han har genomfört torsdagens träning på Swedbank Park.

– Redan efter fem dagar visade det sig att jag kunde jogga lite lätt, så det gick ganska fort. Nu har jag trappat upp lite och börjat med styrketräning, så jag kan börja med uppbyggnaden igen. Det känns positivt och jag har tagit stora steg, säger ”Ante”.

Vilket är nästa steg?

– Det är att jag ska gå på med tuffare löpningar och öka allt egentligen. Sedan blir det alltid någon extra vecka, eftersom det är en muskelskada, för att vara mer säker. Det är ett tag kvar ändå, men beskeden är än så länge positiva.

”Ante” har efter skadan fått se sina lagkamrater ta två raka segrar: 1–0 mot Valsta Syrianska och 2–1 borta mot Forward.

– Prestationen hemma mot Valsta var jättejättebra. Där skulle vi ha vunnit med mer. Mot Forward gjorde vi ingen bra prestation på det sättet, men vi vann. Innan har vi förlorat när vi har spelat bra, men det är poängen det handlar om så det känns givetvis jättejätteskönt. Nu kan vi bygga vidare i lugn och ro, säger han.