Visa fler äldre nyheter >

Segern mot Valsta Syrianska gav Grönvitt råg i ryggen.
Mot BK Forward är siktet inställt på andra raka.
– Jag tror på en fysisk match, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll. nu.

Lördagens motståndare BK Forward hör vanligtvis till topplagen i division 1 norra. Örebroklubben har en förmåga att ständigt lyckas ersätta förlorade talanger med nya – och kvalade så sent som 2012 till superettan.

Men till i år tappade laget skyttekungen Stellan Carlsson och skicklige ytterspringaren Robin Ingvarsson till Örgryte IS, medan viktiga mittbacken Johannes Gustafsson försvann till satsande topplaget Frej.

Understundom poängstarka Kristoffer Näfver försvann i sin tur till Motala AIF, nykomling i division 1 södra.

Kvar på tränarbänken blev emellertid gamla ÖSK-spelaren Magnus Kihlberg, som till och med har fått rycka in som spelare igen. Senast mot IK Brage (förlust 0–1) spelade han mittback i sitt unga lag.

– Och vi vet ju vad han går för. Forward har tappat några spetsspelare, men har ett grundspel som de förlitar sig på och jobbar efter. Vi tycker att det skiljer sig lite åt från förra året, men strukturen är ändå någorlunda lika. De vill ha ett väldigt kompakt försvarsspel och är fysiskt starka. Det känns igen från förut, säger VSK Fotbolls huvudtränare Ramin Kiani (bilden).

Förra året slutade mötet på Trängens IP 0–0, efter att Forward inlett bäst. Men Grönvitt var starka mot slutet och ett segermål var mycket nära.

I år förväntar sig Ramin Kiani följande matchbild:

– Jag tror på en fysisk match och vill framför allt att vi ska vara kompakta och inte ge bort några ytor. Det är viktigt att vi är noggranna i vårt försvarsspel, för de vill ju åt vissa ytor. Vi får inte tappa energi och vill samtidigt få i gång rörligheten i vårt passningsspel, säger han.

I förra matchen tog VSK Fotboll säsongens första trepoängare, när laget slog Valsta Syrianska med 1–0. En seger som kunde ha varit både ett och två mål större.

– Det har varit mycket lättnad och glädje under veckan. Vi har ju inte tvivlat på vårt sätt att spela fotboll, men samtidigt mäts vi någonstans utifrån vår tabellplacering. Därför är det skönt att visa inte bara oss själva att vi är ett bra lag. Nu är nollan spräckt, säger Ramin Kiani och fortsätter:

– Vi ska fortsätta vara väldigt ödmjuka, för vi vet att vi måste jobba väldigt, väldigt hårt. Vi vill fortsätta skapa många målchanser och vinna fler matcher.

En som ska bidra till det är Damir Foric, som ju är en av truppens allra mest rutinerade spelare och grönvit sedan barnsben. Mot Valsta Syrianska fick han spela mittback bredvid Robert Medvegy och han gjorde det bra i sin nya position.

– Hans erfarenhet behövs i vårt unga lag, så det är väldigt uppskattat att han är tillbaka. Vi tror också att det bara finns en utveckling i takt med att han spelar fler och fler matcher – och det är att han blir bättre och bättre. Just därför var det väldigt glädjande för oss att konstatera att "Robbans" och Damirs samarbete mot Valsta såg ut som om de hade spelat en hel säsong ihop. Med de två som mittbackar får vi en snabb backlinje som är bekväma med bollen. Det gör att vi kan sätta en prägel på anfallsspelet med spelande mittbackar, säger Ramin Kiani.

I truppen som är uttagen till matchen mot BK Forward finns också Koyar Salimi, som missade matchen mot Valsta på grund av migrän och var skadad borta mot Brage.

Vi rapporterar målen i morgondagens match på vår Facebook-sida och via vårt Twitterflöde. VLT-sporten rapporterar minut för minut.