Visa fler äldre nyheter >

UPPDATERAD 21.25. Det såg ut att sluta 0–0 på Domnarvsvallen.
Men så gjorde Brage två snabba mål och vann.
– En väldigt tung förlust, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll kom till Borlänge med en strulig träningsvecka i benen – och det var länge osäkert om ett antal av spelarna som åkte med skulle kunna spela matchen, utöver de som var borta sedan tidigare.

Jonathan Häll tvingades till sist kasta in handduken, precis som hans lagkamrat på vänsterkanten Koyar Salimi tvingades göra dagen före.

Det innebar att ett rutinerat par bildade vänsterkant mot Brage: Damir Foric, som gjorde årets första start i seriespel, och lagkaptenen Andreas Ljunggren-Eriksson.

På topp fick Johannes Owusu chansen bredvid likaledes 95-födde Jonathan Böckert och på bänken fanns tre juniorer – däribland 99-födde Fredrik Lundqvist.

Sådana var förutsättningarna när domaren Adam Ladebäck blåste i gång matchen, som blev tämligen händelsefattig i första halvlek med två lag som stod upp bra i sina respektive försvarsspel.

De grönvita mittbackarna Joakim Häll och Robert Medvegy stoppade effektivt Brages anfallsförsök, medan deras defensiva kollegor i Brage gjorde samma sak mot Grönvitt.

– Men vi började ändå matchen som i har tänkt oss. Vi kontrollerade matchbilden. De försökte pressa oss högt, men vi spelade bollen förbi deras press vilket dränerade dem på energi. Vårt försvarsspel var väldigt kompakt och solitt. Vi hjälpte varandra och var trygga i det, säger huvudtränaren Ramin Kiani.

Framåt var det emellertid svårare – och de klara målchanserna lyste med sin frånvaro. Närmast var Andreas Ljunggren-Eriksson, som så när lyckades rinna igenom vid tretalet tillfällen.

– Fram till sista tredjedelen gjorde vi som vi ska, men sedan var vi lite uddlösa. Det gjorde att vi aldrig kom igenom dem, utan vi spelade framför deras backlinje och på utsidan av deras lag.

Men Brage kom aldrig heller riktigt nära, även om offensive yttern Amor Layouni hotade och spelade in bollen farligt vid ett par tillfällen. Adam Gradén försökte också med ett relativt farligt distansskott, som dock inte träffade målburen.

– Känslan var god i paus efter en bra start. Det kände både spelarna och vi ledare. Vi skulle bara fortsätta ha koll på dem i försvarsspelet, ligga lite närmare deras Amor Layouni och ha ett mer varierat passningsspel, säger Ramin Kiani.

Men början av andra halvlek blev sämre.

– Då var det mycket misstag från vår sida. Vi tappade bollen alldeles för ofta och hade inte mer än två, tre passningar inom laget innan bollen gick över till en motståndare. Men det enda de egentligen skapade på oss var ett skott som ”Danne” (Daniel Svensson, målvakt) räddade.

Men hemmalaget skulle ändå få utdelning till slut, när ett långt vänsterinlägg så när plockades bort av Daniel Svensson men i stället nådde Bragespelaren Robert Hedman, som tog ner bollen och placerade in ledningsmålet säkert.

– Fram till det kändes det som en typisk 0–0-match, där båda lagen tog ut varandra. Det var mycket spel mitt på planen, säger Ramin Kiani.

1–0 kom i matchens 79:e minut och spiken i kistan, 2–0, kom strax efter. Förre VSK-aren Patrik S:t Cyr sköt säkert in bollen från halvdistans nere vid högra stolpen och Grönvitts förlust var ett faktum, även om laget försökte jaga mål på slutet.

– Det var en väldigt tung förlust. Våra misstag blev tyvärr kostsamma när de avgjorde matchen. Vi skapade inte mycket framåt, men gör ändå en stark insats med tanke på hur förutsättningarna var inför matchen, säger Ramin Kiani.

På måndag kommer nästa chans till vinst och tre poäng, då Valsta Syrianska gästar Swedbank Park (avspark 19.00).

– Det finns all anledning att vara förhoppningsfull. Vi ska se till att få en bra träningsvecka och spela ut på vår hemmaplan, där vi vet att vi är starka, säger Ramin Kiani.

IK Brage–VSK Fotboll 2–0 (0–0).
Målen: 1–0 (79) Robert Hedman, 2–0 (84) Patrik S:t Cyr.
Hörnor: 2–5 (2–2).
Varningar, Brage: –. VSK Fotboll: Boris Ljevar, Karwan Zarifnejad.
Domare: Adam Ladebäck.
Publik: 722.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Joakim Häll, Robert Medvegy, Damir Foric.
Mittfält: Simon Johansson, Boris Ljevar, Patrik Grönvall, Andreas Ljunggren-Eriksson.
Anfall: Johannes Owusu, Jonathan Böckert (76).
Ersättare: Marcus Ytter (76), Jonas Claesson, Marcus Degerlund, Jakob Eneroth, Jesper Göteson, Fredrik Lundqvist, Daniel Axelsson (målvakt).