Visa fler äldre nyheter >

Spelet fortsatte i samma positiva spår som senast.
Men poängen uteblev mot Dalkurd, som vann med 1–0 efter mål av Michael Omoh.

VSK Fotboll visade lovande tendenser i hemmapremiären mot IFK Luleå förra söndagen, även om resultatet ”bara” blev 2–2. Mot Dalkurd fortsatte laget på samma sätt – och pressade tillbaka en av seriefavoriterna.

Men gästerna var giftigare och vann med 1–0, efter ett kontringsmål av Michael Omoh.

Annars började VSK Fotboll riktigt bra. Kapten Andreas Ljunggren-Eriksson var tidigt nära ett ledningsmål, när hans närskott räddades fint av Dalkurdmålvakten Frank Pettersson. Grönvitt höll i taktpinnen och bjöd på en bra offensiv fotboll inledningsvis.

Dalkurd kom in i matchen mer under andra halvan av första halvlek och skapade också ett par chanser. Till slut kom även ledningsmålet, även om det var en följd av en grönvit passning som gick fel och en kontring där ingen hängde med kraftpaketet Omoh på vänsterkanten.

Omoh kunde spurta ifrån sin bevakning och enkelt lägga in bollen bakom Daniel Svensson i VSK-målet.

Strax därefter var Ahmed Awad nära ännu ett mål, men Grönvitt svarade. Först när Boris Ljevars avslut inte nådde fram till mål, utan i stället smällde in i Andreas Ljunggren-Eriksson. För övrigt ett mycket fint anfall, där Patrik Grönvall och Koyar Salimi var huvudkreatörer.

En stund senare var det Ljunggren-Eriksson som var nära, men hans avslut riktades rakt mot huvudet på Dalkurds lagkapten Peshraw Azizi, som alltså blockade på ett heroiskt sätt.

Efter paus var samme man återigen på väg att kvittera, men då bollen gled en aning ur vinkel blev avslutet inte vad ”Ante” hoppats på – och Frank Pettersson kunde med viss möda rädda bollen.

Dalkurd svarade genom Eyasu Alemayehus vassa läge i straffområdet, innan firma Salimi och Ljunggren-Eriksson så när spelade fram inhopparen Damir Foric till ett öppet läge i boxen, men Dalkurdförsvaret hann före Foric.

De sista 20–25 minuterna blev sedan mer trubbiga för Grönvitt, som inte riktigt kom nära en kvittering i slutskedet av matchen. Dalkurd stack emellan med ett par individuella prestationer, som så när ledde till ett andra mål.

Men det slutade 0–1 och Dalkurd fortsätter alltså att vara obesegrat i norrettan, medan Grönvitt fortsatt letar efter första segern.

Nästa chans kommer nästa måndag, borta mot nästa Borlängelag. IK Brage väntar på Domnarvsvallen – och vi gissar att ett segersuget Grönvitt redan längtar till dess.

VSK Fotboll–Dalkurd FF 0–1 (0–1).
Målet: 0–1 (29) Michael Omoh.
Varningar, VSK Fotboll: Damir Foric, Andreas Ljunggren-Eriksson. Dalkurd: Peshraw Azizi, Michael Omoh.
Domare: Jesper Ekwall, Vendelsö.
Publik: 1 124 (på Swedbank Park, Västerås).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Joakim Häll, Robert Medvegy, Jonathan Häll.
Mittfält: Simon Johansson (76), Boris Ljevar, Patrik Grönvall, Koyar Salimi.
Anfall: Jonathan Böckert (59), Andreas Ljunggren-Eriksson.
Ersättare: Damir Foric (59), Johannes Owusu (76), Jonas Claesson, Marcus Degerlund, Jakob Eneroth, Daniel Axelsson (målvakt).