Visa fler äldre nyheter >

Premiären är densamma som fjol, men visst har en del hänt sedan dess.
Vi går igenom läget i Nyköpings BIS – och ser fram emot ännu en grönvit läktarfest på bortagräs.

För ett år och några dagar sedan mötte VSK Fotboll samma lag i premiären som de möter nu på måndag, annandag påsk.

En repris alltså, när Nyköpings BIS agerar motstånd på Rosvalla IP.

Men en del skiljer sig från fjolåret – inte minst spelplanen. I år blir det spel på Rosvallas A-plan (bilden), vilket innebär naturgräs i stället för fjolårets konstgräs.

SPELARFLYKT I NYKÖPING
"Bissarna" imponerade stort förra året och var en hårsmån från att sno åt sig kvalplatsen till superettan, som i stället gick till Dalkurd. Framgången rönte intresse från elitklubbarna, som jagade och värvade flera tongivande spelare.

Till superettans Landskrona BoIS försvann amerikanske innermittfältaren Paul Torres och vänsterbacken Enis Ahmetovic, medan vasse yttermittfältaren Oscar Karlsson hamnade i allsvenska Gefle IF.

Tre profiler som alltså valde att lämna norrettan och gå vidare i sina fotbollskarriärer.

FORTSATT STARKT LAG
I gengäld fick "Bissarna" behålla sin giftiga forwardsduo Dago Funes och Mahmoud Eid, som samarbetade bra sedan Eid värvades till hösten 2013.

Nu har de fått konkurrens av storväxte Peter Micic, Hammarbyfostrad och i fjol i floppen AFC United. Han gjorde bland annat dubbla mål i "Morgondagens stjärnor" i höstas, talangmatchen mellan division 1 norra och division 1 södra.

På mittfältet har Suad Gruda återvänt från Umeå FC och Andreas Gillström hämtats in från degraderade Sandvikens IF.

De tar upp kampen med kanadensaren Ethan Gage och får dessutom sällskap av nyvärvade Reggie Lambe, med landslagsmeriter från Bermuda och erfarenhet från MLS-klubben Toronto FC.

På tränarbänken finns den mycket sympatiske Håkan "Vargen" Andersson, som tog sitt lag från division 2 till norrettan och under fjolåret alltså svarade för en stark debutsäsong.

I försvaret hittar vi gamle VSK-aren Per Pettersson, som en av två ordinarie mittbackar.

Laget är, som i fjol, välbyggt och välbalanserat. "Bissarna" är ett svårspelat kollektiv, som har sin spets i bland annat ett målfarligt anfallspar.

GRÖNVITT PÅ LÄKTAREN
Premiären spelas alltså på Rosvalla IP, om än på en annan plan än i fjol.

Men förhoppningen är givetvis att de grönvita ska dominera läktarna på samma sätt som då – och att det ska lyfta de grönvita till en efterlängtad premiärseger.

I fjol blev det som bekant oavgjort, 1–1, efter en straffkvittering av Boris Ljevar i andra halvlek. I år är siktet inställt på tre poäng och ännu en grönvit läktarfest.