Visa fler äldre nyheter >

En match återstår – sedan börjar allvaret.
På söndagen möter VSK Fotboll AFC United på Swedbank Park.

AFC United storsatsar varje år i norrettan, med spelare från världens alla hörn och höga ambitioner.

I år gör de det med en riktig profil vid tränarbänken: Özcan Melkemichel, som tidigare tränade Syrianska FC, har tagit över laget.

Och under försäsongen har de imponerat i Svenska Cupen, även om de inte gick vidare från en grupp som innehöll allsvenska Gefle IF och IFK Norrköping och superettalaget GAIS.

Dessutom slog de Melkemichels gamla klubb Syrianska med 2–1 på bortaplan i en träningsmatch.

Det är alltså motståndet för VSK Fotboll i årets genrep. Ett bra och välbehövligt test inför premiären mot Nyköping den 21 april.

För VSK Fotboll uteblir dock nyförvärvet Andreas Ljunggren-Eriksson mot AFC United. Han är borts på grund av en familjeangelägenhet, men väntas vara åter till seriestart.

I senaste matchen blev det seger mot Strömsberg med 1–0 efter mål av Jonathan Böckert. Återstår att se om det blir han som ersätter "Ante" på topp i söndagens genrep.

Matchen mot AFC United börjar 13.00. Entrépengen är 40 kronor för de som inte har säsongskort eller är födda 1998 eller senare.

Från 12.40 står dessutom VSK Sports i entrén för att sälja resor till bortapremiären mot Nyköping. De säljer också ett fåtal finaltröjor från bandyn, främst i storleken XL.