Visa fler äldre nyheter >

Det blev ett ofrivilligt matchuppehåll förra helgen.
Mot Värmdö är Ramin Kiani tydlig med vad han vill se.
– Energi. Det är oerhört viktigt, säger huvudtränaren till vskfotboll.nu.

Förra veckan skulle VSK Fotboll ha mött Dalkurd, men den matchen ställdes in sedan dalmasarna gett sig i väg på träningsläger i Kurdistan.

Därför blev Grönvitt alltså matchledigt.

– Så vi har tränat hårt i stället, säger huvudtränaren Ramin Kiani.

På lördagen väntar division 2-laget Värmdö på Swedbank Park.

– Vi vet att det är ett lag som jobbar med sitt eget bollinnehav. De lag som har mött Värmdö upplever dem som ett spelande lag som är trevligt att möta. I år har de dessutom värvar José Monteiro, som spelade i Hammarby för några år sedan.

Vad vill ni särskilt se i den här matchen?

– Det är energi. Vi har inte spelat match sedan den 15 mars, så det är oerhört viktigt. Allt vi gör ska vara med energi, även om det kanske saknas lite matchtempo. Alla lag tränar ju hårt just nu, säger Ramin Kiani.

Grönvitt saknar en del spelare i morgon, då truppen dras med småskavanker.

– Framför allt på backlinjespelare. Det gör att vi bland annat får se Jonathan Häll debutera som vänsterback i morgon, vilket ska bli spännande att se. Intelligenta spelare brukar hantera olika positioner genom bra speluppfattning.

När förra helgens match uteblev testades i stället spelarnas fysiska förmåga.

– Vi la in våra fysprofiltester, så spelarna har fått se resultaten av sin träning och vi ledare har fått respons på vårt upplägg. Nu lämnar vi en period med fokus på uthållighet för att jobba med explosivitet och snabbhet, säger Ramin Kiani.

Matchen mot Värmdö börjar 13.00. Entrépengen är 40 kronor för de som inte har säsongskort eller är födda 1998 eller senare.