Visa fler äldre nyheter >

Under hösten och vintern har han etablerat sig i A-laget.
Jonathan Häll trivs bra i Grönvitt och ser ljust på framtiden.
– Allt känns bättre nu. Vi kan satsa uppåt, säger han till vskfotboll.nu.

För ett år sedan var han betydligt mer anonym än han är i dag, VSK Fotbolls mittfältare Jonathan Häll. Då var han en lovande juniorspelare – i dag är han en självklar del av Grönvitts A-trupp i norrettan.

– Framför allt har jag tränat hårt och trott på mig själv. Ramin (Kiani, huvudtränare) har också trott på mig och gett mig förtroende – så då får jag visa vad jag går för. När jag startade två matcher på hösten, mot Sirius och Nyköping, tycker jag att det gick bra och då såg han och de andra ledarna att jag klarar av det, säger ”Jonte”.

Berätta mer om varför du valde att förlänga ditt kontrakt.

– För att jag trivs i laget och i klubben. Allt känns bättre nu. Vi kan satsa uppåt i stället för att som förut kämpa för överlevnad. Det är bara positivt och roligt att få vara en del av den resan.

Runt om laget har ledarstaben förstärkts och träningarna utökats med ett par förmiddagspass. Det är ett par av sakerna som har förbättrats.

– Jag trivs jättebra med alla ledare. Det känns proffsigt.

Och spelargruppen; hur är den?

– Jag tycker att vi har en bra grupp. Sammanhållningen känns bättre än förra året, men då var det svårt också. Det är lättare att njuta av situationen och bjuda på sig själv när det är bra förutsättningar.

Och så får du fortsätta spela med brorsan. Vad betyder det?

– Vi har varit med varandra i alla klubbar, förutom när han var i A-laget före mig. Vi har ingen speciell konkurrens mot varandra, men det är så klart kul att ha någon att åka med till och från träningarna, säger Jonathan Häll.

Han säger att han är nöjd med försäsongsupplägget.

– Det har fungerat bra med olika faser av träningen. Vi kommer att vara väl förberedda när serien drar i gång. För egen del har jag fokuserat på att få matcher och få upp självförtroendet i matchsituationer. I stora drag har det gått bra, så jag är nöjd med de matcherna jag gjort. Det finns alltid saker att utveckla och jobba vidare på, men det får jag ta på träning och nästkommande matcher.
Jonathan Häll konkurrerar om en plats på innermittfältet, där även rutinerade spelare som Patrik Grönvall, Boris Ljevar och Damir Foric finns.

– Det är kul med konkurrens, tycker jag. Vi har många bra spelare, så vi måste vara bra på träningarna och prestera där. Det motiverar mig i alla fall, säger Jonathan Häll och lyfter snabbt vikten av Grönvitts rutinerade nyförvärv.

Robert Medvegy och Andreas Ljunggren-Eriksson har höjt laget. De är jättebra spelare med erfarenhet från superettan.

Och du själv då; känner du att du har lika stor chans att starta som någon annan i dag?

– Ja, det tycker jag. Jag vet på vilken plats jag konkurrerar och att det är bra spelare där, men jag känner ju att jag närmar mig för varje dag som går. Jag hoppas att jag får chansen – och förmodligen tar jag den då.

Liksom broder Joakim Häll ser Jonathan positivt på den resa Grönvitt har gett sig ut på. Han tror på en bättre placering i år och hoppas på ett fartfyllt spel.

– Jag tror att det blir så. Vi kommer att ha vassa omställningar och förhoppningsvis gör vi mycket mål. Det är mycket som ska klicka för att vi ska komma högt upp i tabellen, men vi siktar absolut uppåt nu, säger han.

LÄS MER OM BRÖDERNA HÄLL
Tvillingar förlänger med Grönvitt
Joakim Häll: "Vill hjälpa VSK uppåt"