Visa fler äldre nyheter >

Han förlänger sitt kontrakt som nybliven nyckelspelare.
Joakim Häll gillar det ansvaret – och tar gärna ännu mer.
– Det är bland annat därför som jag skrev på, säger han till vskfotboll.nu.

För Joakim Häll var det inget snack. Förlängningen med VSK Fotboll var given efter en vinter där klubben och laget har tagit stora steg åt rätt håll.

– Det känns rätt, helt enkelt. Framför allt med satsningen som är på gång, med allt runt omkring med alla ledare och en bredare trupp. Jag vill vara med och göra någonting roligt tillsammans med VSK, säger han.

Under det senaste året har ”Jocke” verkligen etablerat sig i A-laget. Nu är han att betrakta som en nyckelspelare, som tar ansvar både på planen och utanför densamma.

– Det är bland annat därför som jag skrev på ett nytt kontrakt. Jag vill ta ännu mer ansvar och känna att jag är ännu viktigare för laget, så det är jättekul att jag får den möjligheten. Jag hoppas ju bara på mer och mer ansvar, känner jag.

Du får dessutom spela med brorsan ännu mer framöver, eftersom han också förlängde sitt kontrakt. Vad betyder det?

– Han är inte så jobbig, så det går bra, haha... Nej, men vi var ganska eniga båda två om att utvecklas tillsammans med VSK och försöka hjälpa klubben så mycket som möjligt.

En annan viktig sak är ju att ledarstaben runt laget har vuxit med Fredrik Ramström (assisterande tränare) och Viktor Nordvall (sjukgymnast och fystränare). Hur pass viktigt är det för laget?

– Jätteviktigt. Det var tungt i slutet av förra året, när Göran (Svensson, målvaktstränare) och Ramin (Kiani, huvudtränare) var ganska ensamma där. Det var för tunt. Nu har hela klubben höjt sig, känns det som, och det är väldigt viktigt att vi har någon som kan ta hand om skador och skavanker (Viktor Nordvall). Alla bitar börjar falla på plats nu och det känns som att vi är på rätt väg, säger Joakim Häll.

Ja, sådan är känslan i VSK Fotboll. Och för ”Jocke” har försäsongen inneburit ännu ett positionsbyte, efter att han spelat så gott som överallt i fjol. Nu bildar han anfallspar med nyförvärvet Andreas Ljunggren-Eriksson. Hittills har samarbetet klaffat mer än väl.

– Det är jättekul att spela med ”Ante”. Vi tänker likadant; det har jag säkert sagt förut, men det gör vi verkligen. Men det är inte bara ”Ante”, utan hela laget spelar bra tillsammans. Vi har någonting på gång, säger han.

Det hörs att han ser fram emot säsongen, Joakim Häll. Och han är sugen på att skapa nya och ljusare minnen med Grönvitt.

– Jag vill utvecklas och bli en viktig spelare för VSK. Bidra mer på den här nivån innan jag kan gå vidare. Det är bara det senaste året som jag varit med på allvar och då var vi nära på att åka ner – och det är inte så jag vill ha det. Jag vill vara med åt andra hållet och hjälpa VSK uppåt i stället för neråt. Jag vill utvecklas tillsammans med VSK, säger han.

LÄS MER OM BRÖDERNA HÄLL
Jonathan Häll: "Jag trivs i klubben"
Tvillingar förlänger med Grönvitt