Visa fler äldre nyheter >

Här är dubbeln som VSK Fotboll har väntat på.
Joakim och Jonathan Häll förlänger sina kontrakt.
– De tror på långsiktigheten och vill vinna matcher med klubben, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

De debuterade i A-laget i slutet av 2012 och slog igenom under fjolåret.

Under försäsongen har det därför varit prioriterat att förlänga kontrakten med tvillingbröderna Joakim och Jonathan Häll – och nu är de överens med Grönvitt.

Båda två har skrivit på flerårskontrakt med klubben.

– Den här nyheten står för väldigt mycket. Dels klubbens nya satsning och att den är trovärdig. Att så duktiga unga spelare väljer att förlänga sina avtal visar att de tror på föreningen och på långsiktigheten. Dessutom ger det ett lugn i truppen att veta vilka spelare som ska jobba tillsammans under en längre period. Det skapar en attraktiv miljö, säger huvudtränaren Ramin Kiani.

– De känner att föreningen tror på dem och att de utvecklas i vår miljö. Och inte minst vill de hjälpa VSK att vinna matcher, fortsätter han.

Joakim Häll debuterade tidigt under hösten 2012 och slog igenom ordentligt i fjol, då han tog en plats i startelvan och spelade på de flesta olika positioner. I år är han en viktig kugge i det grönvita lagbygget.

– ”Jocke” är en fullvärdig division 1-spelare och lite till. Han är mångsidig, intelligent och söker sig hela tiden till fria ytor. Duktig både fel- och rättvänd och dessutom en vass avslutare. En oerhört kompetent spelare, som hela tiden ligger ett steg före i tanken, säger Ramin Kiani.

Under årets försäsong har han spelat som anfallare bredvid nyförvärvet Andreas Ljunggren-Eriksson.

– Och det har han gjort med bravur. Ibland ser det ut som han har gjort det i flera år; samarbetet med ”Ante” fungerar hur bra som helst. De hittar varandra och tänker likadant. En jättespännande kombination.
Jonathan Häll debuterade borta mot Sandviken i en av de sista matcherna säsongen 2012, där han dessutom fick göra ett mål. I fjol tog han stora kliv under sommaren och hösten, då han på allvar blev en del av A-laget och spelade från start mot de båda topplagen Sirius och Nyköping.

– Nu slåss han på riktigt om en plats på vårt innermittfält. ”Jonte” är en väldigt spännande spelare, som är klok och intelligent. Han sporrades av att få träna med andra duktiga spelare i höstas och omgivningen gjorde att han tog nästa steg. En duktig passningsspelare med bra fötter, som är fantastiskt bra i det korta spelet men också skicklig i det längre, när han fördelar bollar ut mot ytterzoner. Han har ett härligt driv, är bra på att vända upp med bollen och utvecklar hela tiden sin taktiska förmåga. Dessutom är han en bra försvarsspelare, säger Ramin Kiani.

De tar båda mer och mer ansvar och utvecklas verkligen. Hur märker du av det som ledare?

– De är båda ganska tystlåtna personer utanför planen, men de går i bräschen genom handling och sitt sätt att vara. Båda två visar ett driv och ett ”go” hela tiden, vilket gör att de pressar miljön runt omkring dem att göra sitt yttersta. De utmanar inte bara sig själva, utan också andra. Det är jättekul att se.

Kontrakten med Joakim och Jonathan Häll är årets två första förlängningar. Nu är förhoppningen att fler ska skriva på framöver.

– Det pågår en process där fler spelare är föremål för diskussion. Vi hoppas kunna presentera fler nyheter inom kort och vill verkligen skapa långsiktighet och harmoni. Därför tittar vi både på nästa års trupp, men även truppen för 2016, redan i dag, säger Ramin Kiani.

LÄS MER OM BRÖDERNA HÄLL
Jonathan Häll: "Jag trivs i klubben"
Joakim Häll: "Vill hjälpa VSK uppåt"