Visa fler äldre nyheter >

Tredje derbyt på raken – den här gången mot Syrianska.
Då har VSK Fotboll laddat med en suverän träningsvecka.
– Det har varit full fart och härliga kombinationer, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll vann enkelt mot VIK i måndags (5–1) och slog dessutom Skiljebo med 2–0 för ett par veckor sedan. På lördagen står Syrianska för motståndet – ett lag som satsar hårt för att vinna sin division 2-serie.

De slog bland annat Skiljebo med 4–1 häromdagen.

– Syrianska har rustat sitt hus och byggt upp sitt lag på ett bra sätt. Vi hoppas att det blir en utvecklande match och att de ställer frågor där vi har svaren, eller där vi får gå hem och göra våra läxor, säger Grönvitts huvudtränare Ramin Kiani.

Förmodligen blir tempot mot Syrianska högre än mot de andra lokala lagen.

– Det är så klart bra om vi får hjälp att dra upp tempot, även om vi ska pulsera matchen själva också givetvis.

Grönvitt kommer till matchen med positiv energi efter en toppenvecka.

– Vi har haft riktigt bra träningar hela veckan. Det har varit full fart och härliga kombinationer. Det går fort just nu och spelarna mår bra.

Temat för onsdagen och torsdagen var omställningar.

– Dels i vår defensiv men också i vår offensiv. Båda dagarna var fartfyllda, med bra försvarsspel i onsdags och snabba offensiva övergångar i torsdags. Mot Syrianska vill vi kunna ställa om snabbt och värdera när vi ska jobba med en direkt eller indirekt återerövring.

Fredagens tema var, kort och gott, målskytte.

– Vi ägnade oavkortat hela träningen åt avslut. En gång i veckan jobbar vi med matchavgörande moment och avslut är just ett sådant, säger Ramin Kiani.

Hur är skadeläget i truppen?

– Bra. Vi har haft två spelare borta på grund av sjukdom, Dennis Hansson och Damir Foric, men de var tillbaka i träning i dag. Jakob Andersson (som har knäproblem) löpte med Viktor (Nordvall, sjukgymnast) i dag och jobbade med små riktningsförändringar. I övrigt är alla med i matchtruppen.

Startelvan ser ut som den mot VIK i måndags, men med en skillnad: Joakim Häll går in som anfallare i stället för Johannes Owusu.

– Visst börjar vi forma en tilltänkt startelva, men gudarna ska veta att vi har många bra spelare just nu som skulle kunna starta matchen. Bredden är bra, säger Ramin Kiani.