Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll var numret större än Skiljebo.
2–0 var alltså motiverade siffror, efter nya mål av en het anfallsduo.
– Samarbetet fungerar klanderfritt, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

Förra helgen gjorde de succé i matchen mot Arameiska (6–1). I dag mot Skiljebo stod Joakim Häll (bilden) och Andreas Ljunggren-Eriksson i fokus än en gång.

De gjorde målen då Grönvitt vann derbyt med 2–0.

– Vi skapar många målchanser och kunde ha gjort något mål till. Våra anfallare gör mål och vi håller nollan trots allt, säger huvudtränaren Ramin Kiani och utvecklar sin syn på matchen.

– Vissa delar av matchen och spelidén var bra genomförda. Det blandade vi med mindre bra genomföranden, framför allt att vi låter oss själva åka på omställningar genom några mindre lyckades ingripanden i passningsspelet. Där måste vi hitta tillbaka till en säkerhet, där vi kontrollerar matchen då pulsen är hög. Lite större marginaler, helt enkelt.

Men trots en del förbättringsområden var det inget snack om vilket av de båda Västeråslagen som var det bästa. VSK Fotboll var minst ett nummer större och svarade för två snygga mål.

– Vid 1–0 vinner vi bollen centralt och spelar upp den på "Jocke". Han blir rättvänd och samarbetet med "Ante" fungerar klanderfritt. "Jocke" hittar en passning i djupled mellan deras innerbackar och "Ante" får ett friläge. Som den exekutor han är så gör han mål, säger Ramin Kiani och fortsätter:

– Vid 2–0 tror jag att det är "Karre" (Karwan Zarifnejad) som sätter bollen på djupet, mot en framåtlöpande "Ante". Han skjuter, målvakten räddar och bollen går ut till "Jocke" som slår in returen.

Med i startelvan i dag fanns provspelaren Edwin Ekholm, som spelade både vänsterback och innerback.

– Helt klart är att han såg mer hemma ut som innerback. Edwin kan vara en presumtiv spelare för VSK Fotboll, men vi ska utvärdera och analysera honom ordentligt först, så får vi se vad framtiden utvisar, säger Ramin Kiani.

VSK Fotboll–Skiljebo SK 2–0 (1–0).
Målen: 1–0 (16) Andreas Ljunggren-Eriksson, 2–0 (47) Joakim Häll.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Oliwer Malmkvist (ut), Robert Medvegy, Edwin Ekholm (provspelare).
Mittfält: Simon Johansson (ut), Boris Ljevar, Jonathan Häll (ut), Koyar Salimi (ut).
Anfall: Joakim Häll, Andreas Ljunggren-Eriksson (ut).
Ersättare: Sebastian Forsberg (in), Johannes Owusu (in), Jamaal Raage (in), Almir Zeqiri (in), Marcus Ytter (in), Daniel Axelsson (målvakt).