Visa fler äldre nyheter >

Försäsongen fortsätter med ett derby mot Skiljebo.
Då spelar förre BP-spelaren Edwin Ekholm från start.
– En väldigt snabb spelare som kan spela överallt i backlinjen, säger huvudtränaren Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

Efter en ledighet på fem dagar tränade VSK Fotboll igen på fredagen. Och redan på lördagen väntar Skiljebo i ett Västeråsderby på Swedbank Park.

– Vi jobbar med ett periodiserat säsongsupplägg, där vilan ska göra att spelarna tillgodogör sig den hårda träningen på ett bättre sätt. Förhoppningsvis får vi positiva svar när vi går in i seriespelet i april, säger huvudtränaren Ramin Kiani

Vad betyder det att spela derby så här på försäsongen?

– Den är säkert bra för oss. Om något kan framkalla lite mer känslor kring själva matchen och situationen så är det bara bra. Att spela vanliga träningsmatcher och seriematcher skiljer sig åt, så kan vi spela matcher där motståndarna tvingar oss att jobba extra hårt så är vi tacksamma för det.

Med på planen och i startelvan kommer Edwin Ekholm, född 1994, att finnas. Han provspelar med VSK Fotboll och har tillhört Brommapojkarnas akademi sedan han var 16 år gammal.

Hösten 2013 spelade han däremot seniorfotboll i division 2, med Mariehem SK från hemstaden Umeå.

– Edwin har sökt sig själv till oss och vi tyckte att han var så pass intressant att vi ville se honom i vår egen miljö. Han är en backlinjespelare som kan spela på alla fyra platser, även om han mestadels har spelat högerback och höger innerback. I morgon startar han som vänsterback, säger Ramin Kiani.

– Han är en brytningssäker back som är väldigt, väldigt snabb och har en bra passningsfot. Känslan är att Edwin är stabil både som spelare och person. Han gav ett bra och säkert intryck på träningen i dag.

Häromåret gjorde Edwin Ekholm för övrigt att vackert mål när hans BP spelade mot IFK Norrköping. Det ser ni via den här länken.

Hur är annars läget i truppen, Ramin?

– Vi har inga sjukdomar, men däremot saknar vi fortfarande några spelare på grund av skador. Bland annat Jakob Andersson, som klev av mot Arameiska förra helgen efter att ha gjort illa ett knä. Vår sjukgymnast Viktor Nordvall har undersökt honom och vi är inte säkra på prognosen än, men är försiktigt optimistiska. Vi behöver undersöka ”Jacke” lite mer innan vi vet säkert, säger Ramin Kiani.

Och matchplanen mot Skiljebo; hur ser den ut?

– Vi kommer att lägga fokus på helheten; utvalda moment i alla delar av spelet. Framför allt hoppas vi fortsätta på den inslagna vägen med vårt bollinnehav. Vi vill skapa fortsatt många målchanser och spela bollen i djupled. Dessutom ska vi vara kompakta i försvarsspelet och jobba väldigt aggressivt tillsammans.

På topp får vi återigen följa succéparet från matchen mot Arameiska: Joakim Häll och nyförvärvet Andreas Ljunggren-Eriksson.

– Det ska bli mycket spännande att se, säger Ramin Kiani.

Så här spelar VSK Fotboll mot Skiljebo
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Oliwer Malmkvist, Robert Medvegy, Edvin Ekholm.
Mittfält: Simon Johansson, Jonathan Häll, Boris Ljevar, Koyar Salimi.
Anfall: Joakim Häll, Andreas Ljunggren-Eriksson.
Ersättare: Sebastian Forsberg, Johannes Owusu, Jamaal Raage, Marcus Ytter, Almir Zeqiri, Daniel Axelsson (målvakt).