Visa fler äldre nyheter >

Fem frågor till huvudtränaren Ramin Kiani efter segern mot Södertälje FK med 1–0 i lördags.

Låt oss överstöka motståndet först; hur uppfattade du dem?

– Ett rutinerat lag, där många tidigare spelat i Syrianska FC och Assyriska. Bland annat mittbacken Elias Merkes, som också har spelat i Syrianska Kerburan och varit proffs i både Syrien och Iran. Så vi mötte ett erfaret lag, när vi själva spelade med åtta spelare som är födda 1995 eller senare. Vi gjorde det riktigt bra.

Ja, vi måste ju gå igenom själva matchen också. Hur utvecklade den sig från början till slut?

– Vi började bra, första 20–25 minuterna, och kontrollerade matchen med vårt passningsspel. Vi återerövrade bollen bra när vi tappade den högt upp. Men vi fick ingen utdelning och sakta men säkert gick matchen över till deras fördel. Det var lite jobbigt för oss i sista kvarten av första halvlek, även om de inte skapade så många målchanser. I andra halvlek tycker jag att vi var det bättre laget rakt igenom. Utdelningen kom dock inte förrän det var två, tre minuter kvar.

Målet kom på hörna via Marcus Ytter. Hur såg det ut?

– Hörnan gick mot främre stolpen, där Ytter stod lång och stor. Han bara touchade in bollen, som fick en skön båge mot bortre krysset.

I år är det Fredrik Ramström som har ansvar för de fasta situationerna. Vad betyder det för oss?

– Det känns jättebra; väldigt tryggt. ”Rama” är arkitekten bakom alla våra fasta situationer, både defensivt och offensivt, och jag tror vi kommer ha några ess i rockärmen för varje match. Han är full av idéer och har en bred repertoar.

Vi spelade som sagt med ett väldigt ungt lag i lördags. Fyra spelare födda 1995, två födda 1996 och en född 1997 startade matchen. Dessutom kom Jonathan Häll, som är född 1995, in tidigt. Vad säger du om deras insatser?

Daniel Axelsson i målet är stabil rakt igenom. De ingripanden han gör, de gör han med bravur. Joakim Häll betraktar jag redan som en fullvärdig division 1-spelare, så han vet vi vad han kan. Däremot Jakob Andersson var en stor positiv överraskning i matchen. Han tog för sig på ett bra sätt med sitt passningsspel och positionsspel. Han förhöll sig väl till ”Jocke” och var klok i sitt spel. Jonas Claesson är kvick; en väldigt snabb spelare. Han har ett bra presspel och växte undan för undan.

Jamaal Raage visade att han är duktig en mot en; det går undan när han trampar i väg. Han kan gå förbi både på utsidan och på insidan och hade några härliga kombinationer med våra centrala mittfältare. Det lovar gott. Almir Zeqiri har överraskat väldigt positivt på försäsongen och agerade i en ”tiaroll”, där han fann ytan bakom deras centrala mittfält rättvänd i första halvlek. Han var så när att göra mål också, med ett skott utifrån som jag tror tog ribba ut. Johannes Owusu, som spelade längst fram, är en stor och kraftfull spelare. Han är duktig på att ta emot bollen och släppa den vidare till rättvända spelare.

Jonathan Häll spelade ju från start mot Nyköping både i sista matchen förra året och den första träningsmatchen i år. Han var lika bra båda gångerna och stod för en väldigt stabil insats även den här gången. Han har utvecklats det sista halvåret och vi är jättenyfikna på hans utveckling framledes, säger Ramin Kiani.