Visa fler äldre nyheter >

2011 provspelade den Västeråsfostrade mittbacken utan framgång. I dag, tre år senare, är Robert Medvegy äntligen grönvit.
– Det här är min hemstad. Klart att det känns extra inspirerande, säger han till vskfotboll.nu.

På hemmaplan profilerade sig Robert Medvegy som en av de bästa backarna i division 2 under sin tid i Skiljebo. Det ledde till provspel med VSK Fotboll inför säsongen 2011, men han blev kvar på Hamre.

Flytten gick i stället ett år senare – till superettalaget Degerfors. Men efter en hoppingivande premiärsäsong blev 2013 ett år nästan helt utan speltid. Parterna gick skilda vägar och "Robban" sökte ny klubb.

Den klubben blev alltså VSK Fotboll.

– Väldigt skönt att det är klart. Det har gått lång tid sedan första kontakten i november, säger nyförvärvet.

Berätta: varför blev det VSK Fotboll?

– Det var klubben som var mest intresserad av mig. Och så blir det en nytändning att hjälpa VSK att gå bra igen. Det här är min hemstad, så det är klart att det känns extra kul och inspirerande.

Huvudtränaren Ramin Kiani kommenterar värvningen:

– Han är efterlängtad och helt i linje med vår inriktning om att vända hem Västeråskillar. Vi får en duktig mittback, som också kan spela vänsterback om det skulle krävas. En snabb spelare, som är en vinnarskalle och stärker våra elitambitioner, säger han till vskfotboll.nu.

– "Robban" har varit vårt förstaval sedan i november och vi har jobbat hårt för den här affären. Nu är den i hamn och det har varit värt varenda minut. Vi får en spelare som vill oerhört mycket, men som under sista året i Degerfors hade begränsat med speltid. Så han är väldigt, väldigt sugen på att bevisa framför allt för sig själv att han hålle en hög klass.

Det blev totalt 21 matcher under tiden i superettan.

– Nu vet jag vad som krävs och vad jag kan förvänta mig, både av mig själv och min motståndare, säger han själv om erfarenheten.

Så vad ska du tillföra?

– Ett stabilt försvarsspel, tillsammans med ett modernt mittbacksspel. Jag hoppas få sköta lite uppspel och bidra i anfallsuppbyggnaden. Förhoppningsvis leder det till en fin fotboll.

Ramin Kiani tycker att den vänsterfotade mittbacken på ett fint sätt kompletterar de spelare som han ska konkurrera med.

– Det ger oss ytterligare dimensioner i vårt sätt att spela både försvars- och anfallsspel.

När är han aktuell för spel?

– Först och främst ska han hitta en mjukare övergång in i vårt upplägg och sedan ska han acklimatisera sig till vår spelidé. Jag hoppas att han är i gång i matchmiljön i slutet av februari eller i början på mars.

Robert Medvegy är VSK Fotbolls sjätte nyförvärv inför säsongen 2014, varav fem är Västeråskillar som har vänt hem. Ramin Kiani är nöjd över att klubbens plan har gett resultat.

– Jag är väldigt glad och stolt över att VSK Fotboll kan erbjuda en attraktiv miljö som fler och fler upptäcker. Vi bygger på lokala profiler, där målet är att igenkänningsfaktorn ska vara hög. Det känns verkligen bra att vara grönvit just nu, säger han.