Visa fler äldre nyheter >

Jamaal Raage lämnade tidigt Västerås. Nu är 17-åringen tillbaka – som nyförvärv i VSK Fotboll.
– Väldigt skönt. VSK är ett lag som jag alltid kollade på när jag var mindre, säger han till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll fortsätter att förstärka sin offensiv. I dag blev en av lokalfotbollens främsta talanger, Jamaal Raage, klar för klubben.

17-åringen är fostrad i Franke, men har redan hunnit vara borta från Västerås i flera år. Han kommer närmast från engelska Premier League-klubben Arsenal – men lånas in från Brommapojkarna, som var senaste klubben i Sverige.

– Jamaal har tillhört Arsenal det senaste halvåret, men valde att bryta upp och komma hem nu. Han tillhör fortfarande BP, så vi lånar honom säsongen 2014 och har för avsikt att utvärdera hans utveckling under året, säger huvudtränaren Ramin Kiani.

– Jamaals profil överensstämmer med vår vision om att bygga nya VSK Fotboll på hemvändare. Nu vill vi bygga upp en likvärdig miljö på hemmaplan så att de ska känna att de har ett alternativ här i Västerås.

Jamaal, hur känns det att vara klar för Grönvitt och tillbaka i hemstaden?

– Det är väldigt skönt att det är klart nu. Jag ser fram emot kommande säsong med VSK Fotboll. Det blir tufft, men vi har ett bra lag och kan ta oss långt i denna serie. Jag hoppas kunna hjälpa till med det, säger han.

– VSK är ett lag som jag alltid kollade på när jag var mindre. Nu får jag chansen till A-lagsfotboll och att få representera VSK är en stolthet.

Jamaal, som kan spela så väl på mittfältet som i anfallet, har tränat med VSK Fotboll sedan en tid tillbaka. Ramin Kiani är nöjd med vad han och övriga ledarstaben har sett.

– Han har en fantastiskt bra vänsterfot. Ett oerhört bra tillslag, bra speluppfattning och duktig på att ta sig förbi sin motståndare. Jamaal är en väldigt intressant spelare, som har ett hårt jobb framför sig för att gå från juniorlag till seniorlag. Det krävs tålamod och hårt arbete.

Jamaal själv har uppfattat sin inledande tid i Grönvitt odelat positivt.

– Ledarna har varit riktigt bra och även kritiserat oss när vi kan göra saker bättre. Vi har en väldigt bra trupp, där alla vill framåt och är positiva inför säsongen.

VSK Fotboll har också utsett en mentor till Jamaal: rutinerade mittfältaren Damir Foric.

– Han har varit riktigt bra mot mig. Alla har välkomnat mig bra och jag ser verkligen fram emot att spela för VSK.

Nu måste du berätta vem du är som spelare. Vilka positioner behärskar du – och vilka kvaliteter besitter du?

– Jag kan väl spela på de flesta offensiva positionerna. Båda kanterna och som spetsforward är väl där jag trivs bäst. Vilka kvaliteter jag har får vi se under matcherna, men jag vill alltid vinna matchen. Jag är en riktig vinnarskalle. Visst vill jag spela bra fotboll och göra mål, men att vinna är det viktigaste.

På lördag möter vi Södertälje FK hemma på Swedbank Park. Får publiken se dig i spel då?

– Vi får se. Du får fråga Ramin, det är han som väljer startelvan. Men det känns bra och jag är alltid redo att spela fotboll, säger Jamaal Raage – VSK Fotbolls allra senaste nyförvärv.