Visa fler äldre nyheter >

Han blev stor matchvinnare och gladdes över spelet mot Nyköping.
Men båda Dennis Hanssons mål var av... annorlunda karaktär.
– Deras målvakt sköt mig i magen och trampade av mig skon, säger han till vskfotboll.nu.

Ni har förhoppningsvis redan sett det i VSK|TV eller läst om det i matchreferatet, men vi tar det gärna igen. Dennis Hanssons första mål mot Nyköping var ju onekligen av det mer speciella slaget.

Hör honom själv förklara saken:

– Det var en långboll... Jag kommer inte ihåg vem som slog den, men den drog i väg lite när den studsade. Jag trodde att jag hade den, men jag fortsatte bara och fullföljde och sedan sköt han mig i magen, deras målvakt. Ja, allt vad han hade kändes det som. Jag blundade till precis när han sköt, men så tittar jag upp igen och ser att bollen är på väg in. Sedan faller jag väl bara ihop igen och tappar luften. Men, det var väl skönt det också, säger han om sitt mål.

2–0 var lite finare?

– Ja, det var en jättefin passning från "Jonte" (Jonathan Häll), men där trampade han ju av mig skon så det var också lite märkligt.

– Han trampade av mig den i första duellen, så den satt bara halvt på. Sista touchen gjorde att jag måste runda honom, för jag kunde inte skjuta där. Sedan var det bara öppet mål och att lägga in den.

Huvudtränaren Ramin Kiani var nöjd med sitt lag efter årets första träningsmatch. Dennis Hansson är inne på samma spår.

– Första halvlek var jättejättebra, tycker jag. Sedan tappade vi väl lite i andra, men jag tycker fortfarande att det var okej där också. Som sagt, det är ju första matchen, men första halvlek var överraskande bra tycker jag.

Och du såg rapp ut, särskilt vid ditt andra mål?

– Ja, jag tyckte det kändes bra! Jag vet inte om de var sega eller om jag var rapp men de var inte i närheten av mig i alla fall, det var de inte.

En månad in på försäsongen är Dennis nöjd med årets upplägg. Han tycker att det flyter på bra, men vill framför allt lyfta fram en person runt laget.

Viktor (Nordvall, fystränare och sjukgymnast). Det är jättebra att ha en som kan se till skador när man har skavanker hela tiden. Förra året var det lite hattigt, det var ju olika människor här hela tiden så man fick ju liksom ingen bra kontakt med den som var här. Det är jättebra att Viktor är här nu.

Så, har du några förväntningar inför säsongen?

– Nja, jag har väl egentligen inga förväntningar. Jag hade förhoppningar inför förra året, så i år har jag inga utan vi kör bara, så får vi se vart det leder, säger Dennis – och låter utan tvekan laddad inför det som komma skall.