Visa fler äldre nyheter >

En dubbel av Dennis Hansson – sedan var saken klar.
VSK Fotboll avfärdade Nyköping i årets första match.
2–0 var logiska siffror som innebar en trygg seger för Grönvitt.

Förra året skulle VSK Fotboll och Nyköping ha spelat en träningsmatch på Swedbank Park den 9 februari, men matchen ställdes in på grund av ordentligt snöfall och busväder.

I går fanns en oro för att det scenariot skulle upprepa sig, men ett starkt arbete från vaktmästeriet på Swedbank Park såg till att planen var spelbar och i fullgott skick.

Matchen kunde alltså genomföras – och den gav en del sköna svar för de grönvita, som alltså vann med 2–0.

Efter bara tre minuter kom det första målet. Situationen var oerhört besynnerlig, men resulterade i något vi redan kan utse till ett av årets mest minnesvärda mål på Swedbank Park.

Nyköpingsmålvakten Anton Fagerström skulle rensa i väg bollen, efter att djupledspassningen mot Dennis Hansson såg ut att ha blivit för djup. Men Dennis pressade målvakten, som blev stressad och slog bollen rakt på Dennis.

Det resulterade i att bollen vände riktning och rullade mot och in i mål. 1–0 var ett faktum, även om Dennis för en kort sekund hade däckats av smällen då han fick bollen på sig.

Därefter dominerade Grönvitt spelet och skapade några halvchanser. Bland annat var Dennis anfallskollega Jonathan Böckert väl framme med ett par avslut, som dock avvärjdes av målvakt Fagerström.

I stället fick vi än en gång notera Dennis Hansson i målprotokollet, då han gav sig i väg på en patenterad djupledslöpning förbi både backlinje och målvakt. Han fann luckan – och sköt säkert in 2–0 i den 31:a minuten.

Hattricket var nära bara minuter senare, men då räddade Fagerström efter att Dennis ryckt sig fri på nytt.

Nyköping var länge uddlösa framåt och skapade sin första riktiga chans i slutet av första halvlek, då Daniel Svensson tvingades till en bra räddning efter ett lågt närskott. I början av andra halvlek dök nästa farlighet upp, men också då var "Danne" med på noterna och avstyrde farligheten.

VSK Fotboll, som under veckan lagt mycket fokus på både offensiva och defensiva omställningar, kontrade vasst ett par gånger men fick ingen utdelning. Resten av matchen blev chansfattig, men Grönvitt bibehöll kontrollen och seglade mot en säker seger.

En positiv inledning på säsongen 2014, med ett stabilt försvarsspel och understundom goda idéer framåt. Särskilt första halvlek, där Grönvitt bjöd på riktigt fint anfallsspel.

Nästa match spelas om en vecka, hemma mot Södertälje FK. Lördagen den 8 februari, med avspark 13.00 på Swedbank Park. Varmt välkomna!

VSK Fotboll–Nyköpings BIS 2–0 (2–0).
Målen: 1–0 (3) Dennis Hansson, 2–0 (31) Dennis Hansson.
Varningar, VSK Fotboll: Oliwer Malmkvist. Nyköpings BIS: –.
Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad (ut 64, in 87), Oliwer Malmkvist (64), Jacob Stephenson (provspelare), Rasmus Fries.
Mittfält: Simon Johansson (71), Boris Ljevar, Jonathan Häll, Koyar Salimi (ut 64, in 71).
Anfall: Dennis Hansson (64), Jonathan Böckert.
Ersättare: Jakob Andersson (64), Jonas Claesson (64), Johannes Owusu (64), Marcus Ytter (64), Daniel Axelsson (målvakt).