Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll fyller på truppen med en målvakt. Daniel Axelsson har skrivit på ett proffskontrakt.
– Det har hela tiden varit mitt mål, säger han till vskfotboll.nu.

Efter en framgångsrik fjolårssäsong på lån till IFK Västerås, med en finalplats i VLT-cupen som höjdpunkt, hade Daniel Axelsson visat prov på en god utveckling.

Han belönades med A-lagsträningar i VSK Fotboll – och nu alltså ett proffskontrakt. "Danne", som är född 1995, har därmed lyckats avancera hela vägen genom Fotbollsakademin och upp till seniornivå.

– Det är en ära. Som före detta akademispelare har det ju varit ens mål att till slut få ett A-lagskontrakt, så det är kul.

– Jag tänkte väldigt mycket på hur jag skulle göra till i år, men i slutändan har det ändå alltid känts bra här. Det känns som att man är hemma på något sätt.

Huvudtränaren Ramin Kiani lyfter speciellt "Dannes" ambition och träningsvilja.

– Han är målmedveten och har visat att han gått framåt sedan han kom tillbaka från IFK Västerås i höstas. Undan för undan tar han steg, tillgodogör sig miljön och lär sig daglig dags. "Danne" är en kommunikativ målvakt som är väldigt duktig på närskott. Han behöver givetvis vara i vår miljö för att fortsätta utvecklas och lära sig saker, men just att han är så träningsvillig och ambitiös – det är perfekt.

Utlåningen till IFK Västerås gav alltså värdefull erfarenhet från seniorfotboll.

– Ett viktigt år för mig, tycker jag. På hösten gick det riktigt bra och jag kände hur jag utvecklades.

– Sedan fick jag träna med A-laget här och det är klart att det var lite annorlunda i början, men jag kommer in i det mer och mer. Jag känner verkligen hur jag utvecklas för varje träning och tar en dag i taget.

Vad är du för en målvaktstyp?

– Jag gillar att prata mycket och styra backlinjen. Det kan göra att man avvärjer vissa situationer som skulle kunna uppstå.

Nu är han alltså en del av A-truppen, Daniel Axelsson, och han är imponerad av hur organisationen runt om laget har utvecklats till i år.

– Det känns proffsigt, det gör det verkligen. VSK satsar nu och det är så klart motiverande.

Så, vad är målet för 2014?

– Att utvecklas, som jag sa. Jag vill kunna titta tillbaka på den här säsongen och se att jag blivit en mycket bättre målvakt än jag var innan. Det är det viktigaste.

– Sedan kommer jag få många juniormatcher också och där måste jag ju vara en ledare. Det är en roll som jag tycker är utvecklande och kan ta med mig till seniorfotbollen. Det kan bli ett bra år, säger Daniel Axelsson förhoppningsfullt.