Visa fler äldre nyheter >

Här är VSK Fotbolls födelsedagspresent till alla grönvita.
Andreas Ljunggren Eriksson är klar för en comeback i klubben.
– Det är här jag kommer ifrån, så jag känner bara glädje och positivitet, säger han till vskfotboll.nu.

Efter att ha värvat en trio talanger – Johannes Owusu, Almir Zeqiri och Rasmus Fries – har VSK Fotboll nu kontrakterat en spelare med gedigen erfarenhet från svensk elitfotboll.

Andreas Ljunggren Eriksson gör comeback i klubben, lagom till 110-årsdagen som firas i morgon den 29 januari.

– Bara glädje och positivitet, det är här jag kommer ifrån och jag ser det som en bra utmaning. Jag vill hjälpa till och göra VSK till ett bättre fotbollslag och ett starkare varumärke igen, säger han minuterna före presskonferensen där nyheten blev officiell.

”Ante” kommer närmast från spel i Brage och har innan dess representerat Ljungskile, Degerfors och Enköping. I samtliga klubbar har han profilerat sig med både mål, assist och ett i övrigt finurligt anfallsspel.

Huvudtränaren Ramin Kiani säger så här om värvningen:

– Processen att få hem ”Ante” har pågått under en längre tid och det har krävts mycket ansträngningar och tid från oss. Nu är vi väldigt, väldigt glada över att äntligen få presentera honom.

Förutom kvaliteterna på planen är tanken att ”Ante” ska bli en av klubbens kulturbärare, inte minst med sin grönvita historik (han spelade i klubben mellan åren 2003 och 2007).

”Ante”, hur ser du själv på att axla den rollen?

– Jag har ju spelat på högre nivå och varit med länge. 29 år är inte gammalt på något sätt, men klart att jag ska bidra med det jag har gjort. Samtidigt ser jag mig ändå som en vanlig spelare, säger han.

Nu väntar alltså comeback i division 1 norra för den vänsterfotade Salasonen, som behärskar de flesta offensiva positionerna men allt som oftast återfinns ute på en kant.

– Jag spelade i grönvitt förra året med (Brage), men den här tröjan är mycket, mycket mer speciell. Det här ska bli roligt och jag har positiva förväntningar, säger "Ante".

Ni som vill höra ännu mer från ”Ante” kan dels titta på VSK|TV, men också besöka supportrarnas firande av 110-årsdagen i morgon på Bankiren.

Klockan 20.00 kommer ”Ante” att intervjuas i ”Heta stolen”, som en av klubbens representanter.