Visa fler äldre nyheter >

Grönvitt har varvat upp i silly season.
Rasmus Fries blir tredje nyförvärvet inför 2014.
– Jag kommer till en bra nivå, en bra klubb och får bra ledare omkring mig, säger han till vskfotboll.nu.

2013 har varit ett tufft år för Rasmus Fries. I juni bröt han benet – och tappade suget för fotbollen.

Därför kom samtalet från VSK Fotbolls huvudtränare Ramin Kiani måhända en aning överraskande.

Rasmus blev inbjuden till klubbens träningar för att spela till sig ett kontrakt. I dag står det klart att den förre Enköpingsspelaren lyckades. Därmed spelar han i Grönvitt 2014.

Varför blev det VSK Fotboll för dig?

– Jag behövde något nytt och nu kommer jag till en bra nivå, en bra klubb och får bra ledare omkring mig. Jag har fått ett gott intryck av gruppen och av lagkänslan. Dessutom känner jag Ramin och vet vad han går för.

Och så här säger Grönvitts huvudtränare om sitt senaste nyförvärv:

– En väldigt duktig fotbollsspelare, som kan spela både som ytterback och yttermittfältare. Han värvas främst som ytterback, efter avsaknaden sedan "Tobbe" (Tobias Holmgren) abdikerade i höstas. Rasmus är en oerhört snabb spelare, som är duktig en mot en både offensivt och defensivt. Nu måste han bara träna upp sin kondition igen, efter att ha varit borta under hela hösten. När han är genomtränad är han en fysiskt stark spelare. Då kan han blomma ut och ta nästa steg i sin utveckling, menar Ramin Kiani.

De senaste åren i Enköping har annars varit upp och ner för Rasmus. 2011 vann laget division 2 norra Svealand och avancerade till division 1 norra.

– Det roligaste året jag har haft inom fotbollen. Vi hade mycket lokala spelare och alla kände alla.

2012 blev tyngre, då laget fortare än kvickt åkte ur norrettan.

– Lagkänslan från året innan hade försvunnit och det var inte lika kul att gå till träningarna längre. Det var där glädjen började försvinna för mig, funderar Rasmus.

Väl tillbaka i division 2 gick det bra till en början.

– Jag kände att jag hade mognat i mitt spelsätt efter att ha varit ganska ny 2011. Men sedan bröt jag foten, konstaterar han.

Det hände i juni och Rasmus fick på egen hand söka hjälp hos läkare. Suget för fotbollen försvann.

– Jag slutade i princip med fotbollen då. Det var jobbigt, så därför känns det skönt med något nytt nu.

Ja, för 2014 blir det alltså spel i tvärrandigt grönvitt för 1992-födde Rasmus Fries. Han ser fram emot att komma till en annan miljö.

– Och en helt annan nivå än förut. Det känns kul att någon fortfarande ville ha mig. Klart att det är motiverande att vara tillbaka på den här nivån. Det ska bli roligt att få spela med VSK Fotboll, säger han.

LÄS MER PÅ VSKFOTBOLL.NU
Almir Zeqiri och Johannes Owusu klara för Grönvitt