Visa fler äldre nyheter >

All verksamhet på en och samma plats – och 90 procent av alla intäkter till den dagliga driften. Det är två viktiga delar ur VSK Fotbolls plan för 2014, som kommer att presenteras vid ett medlemsmöte på torsdag kväll. Dessutom är det klart att Ramin Kiani stannar i klubben.

Säsongen 2013 var minst sagt händelserik för VSK Fotboll. Ekonomiska problem under sommaren och diverse avhopp vändes till en succéhöst, där kontraktet i division 1 norra säkrades inför entusiastiska supportrar på Vikingavallen i Täby.

Den positiva energin vill Grönvitt plocka med sig in i 2014 – och än så länge ser det ljust ut. Ett intensivt arbete har påbörjats, för att lägga grunden till en bättre framtid. Hittills har det bland annat lett fram till följande resultat:

 • VSK Fotboll kommer att få ny sportslig organisation. Hela klubben, från kansli till A-lag och akademi, kommer att ha sin verksamhet i Swedbank Parks lokaler. Det sportsliga arbetet, all träning och tävling, kommer att ledas av Ramin Kiani som blir tävlingsansvarig och A-lagstränare. Han adjungeras också till styrelsen.
 • En stram budget kommer att läggas inför 2014.
 • Styrelsen, marknadskommittén och våra säljare jobbar enligt principen 90/10. Det betyder att 90 procent av intäkterna går till den dagliga verksamheten, medan 10 procent går till att betala gamla skulder. De pengar som klubben får in försvinner alltså inte i ett svart hål.
 • Kentaro-avtalet har lösts genom finansiering av en av klubbens samarbetspartner.
 • Marknadskommittén har förstärkts och leds nu av Lars Renvall. Dessutom har nya säljare förstärkt organisationen.
 • Ett nytt möte, den 18 december, är inbokat med kommunens politiker och tjänstemän, för att följa upp klubbens avbetalningsplan och diskutera framtida hyresavgifter.

  VSK Fotbolls ekonomi brukar som bekant vara frågan som röner mest intresse. Den blir givetvis en viktig punkt vid medlemsmötet på torsdagskvällen, då styrelsen kommer att gå igenom den mer i detalj.

  Så här är det övergripande läget just nu:

 • Avbetalningsplanen med kommunen angående hyresskulder, som upprättades för drygt ett år sedan följs till punkt och pricka. Den går nu in på andra året av totalt fem. Avbetalningsplanen för 2014 är hanterbar för klubbens ekonomi.
 • Jämfört med vintern 2010 har skulderna minskat från 3,6 till 2,5 miljoner kronor.
 • En stor del av klubbens gamla skulder är avbetalda – och fler kommer att bli det i januari och februari 2014.
 • Avbetalningsplaner finns för varje skuld och VSK Fotboll för positiva dialoger med samtliga berörda parter.
 • I dag råder över huvud taget en bättre ordning i klubbens ekonomi.

  I morgon, torsdag 21 november, håller VSK Fotboll alltså ett extra medlemsmöte i Mickes Husmans lokaler på Erikslund. Mötet startar 18.30 och vi hälsar medlemmar och alla intresserade varmt välkomna.