Visa fler äldre nyheter >

Det var inget snack i går på Lötens IP.
Norrettan var överlägset söderettan i Morgondagens stjärnor.
Och i det vinnande laget (6–2) fanns två grönvita lirare.

Målvakten Adrian Forsgren hade tackat nej till gårdagens talangmatch mellan de båda division 1-serierna, men mittfältaren Joakim Häll och anfallaren Jonathan Böckert representerade VSK Fotboll på Lötens IP i Uppsala.

"Jocke" fick dessutom chansen från start, i en ovan position som högerytter i ett 3-5-2-system. Ännu en erfarenhet för spelaren som testat på de allra flesta positioner säsongen 2013.

Han fick 45 minuter på planen – och under den tiden gick hans lag ifrån till en 5–1-ledning, efter tidigt underläge med 0–1.

Klasskillnaden var påtaglig, inte minst när de båda mittfältarna Smajl Suljevic (Dalkurd FF) och Kerim Mrabti (IK Sirius) hade stor uppvisning.

"Jocke" stod för en stabil insats – och låg dessutom bakom ett av målen, genom ett förtjänst fullt presspel tillsammans med BK Forwards Linus Lamu. Målskytt blev Peter Micic från AFC United, som stod för ett hattrick redan i den första halvleken.

I paus byttes "Jocke" ut och in kom bland andra Jonathan Böckert, som fick spela bredvid Micic på topp.

Men chanserna blev inte lika många efter paus, när norrettan slog av på takten. Men två mål blev det ändå; det snyggaste av Celal Serhanoglu som stänkte upp bollen i krysset från distans.

Matchen slutade 6–2, så vi kan utan tvekan konstatera vilken serie som hade de vassaste talangerna 2013. Bäst i de båda lagen blev för övrigt norrettans Kerim Mrabti och söderettans William Kenndal (Qviding FIF).

VSK|TV FRÅN LÖTENS IP
Hör Joakim Häll och Jonathan Böckert efter segern i Morgondagens stjärnor