Visa fler äldre nyheter >

Ett formstarkt VSK Fotboll åker till Täby på lördagen.
Där väntar ett av höstens bästa lag i norrettan: IK Frej.
Glädjande nog inför en busslast grönvita supportrar, som hoppas på säkrat kontrakt.

Division 1 norra är snart färdigspelad. Två matcher återstår, varav en spelas hemma på Swedbank Park den 27 oktober mot Nyköpings BIS.

Men först väntar IK Frej på lilla Vikingavallen, i morgon lördag.

Förstås en match av yppersta vikt, där VSK Fotboll siktar på att säkra kontraktet i norrettan via poäng mot "Kyrkråttorna" från Täby.

Och visst ser chanserna goda ut, efter två raka segrar. 1–0 borta mot Vasalund och 2–0 hemma mot Valsta Syrianska vittnar om två stabila segrar – och just så har det också sett ut.

Ännu en kvalitativ insats av samma mått lär behövas mot gulsvarta Frej, som har svarat för en stark höstsäsong efter en knackig inledning i våras.

Framåt har laget spetsats av förre Stockport- och Eskilstuna City-anfallaren Adnan Cirak, alltmedan defensiven har stabiliserats av ex-brageiten Jon Åslund. Senast vann de med 1–0 borta mot Nyköpings BIS, vilket gör att de ligger sexa i tabellen.

Nu väntar alltså Grönvitt, som gick segrande ur vårens första möte på Swedbank Park. Det blev 1–0 efter ett sent segermål av Damir Foric, som för övrigt saknas i morgondagens trupp.

I fjol slutade mötet på Vikingavallen 2–2, efter ett drömmål av Filip Tronêt. Hemmamötet samma säsong slutade med grönvit seger: 2–1.

Låt oss hoppas på ännu ett positivt resultat i morgon eftermiddag, när grabbarna dessutom stöttas av tillresta supportrar från VSK Sports, som skickar en buss till Vikingavallen.

Avspark 15.00. IK Frej mot VSK Fotboll. Heja Grönvitt!