Visa fler äldre nyheter >

Grönvitt siktar på andra raka segern i jakten på nytt kontrakt.
Den ska komma i morgon mot Valsta Syrianska på Swedbank Park.
– Vi är lyckliga att vi har avgörandet i egna händer, säger Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

För en vecka sedan vann VSK Fotboll äntligen igen, med 1–0 borta mot Vasalund. Joakim Häll blev målskytt i en match med fläckfritt försvarsspel och solitt lagspel.

Viktiga poäng i bottenstriden, då avståndet förblev fyra poäng till jagande Sandvikens IF.

Tre matcher återstår och i morgon, söndag, står åttondeplacerade Valsta Syrianska för motståndet hemma på Swedbank Park (avspark 16.00).

– Det känns bra att vi inte behöver bry oss om de andra lagens resultat så mycket. Vi är lyckliga att vi har avgörandet i egna händer, säger huvudtränaren Ramin Kiani dagen före match.

Vad betydde segern mot Vasalund senast?

– En "boost" för självförtroendet. Nu har vi hållit nollan i två raka bortamatcher (0–0 mot BK Forward och 1–0 mot Vasalund). Det är klart att det betyder mycket för tilltron till vårt sätt att spela försvarsspel. Just det har varit ett av våra främsta prestationsmål på slutet; att gnugga och träna på hur vi försvarar oss. Det är på rätt väg nu, säger Ramin Kiani – som också väljer att lyfta det offensiva spelet mot Vasalund.

– Framför allt i första halvlek var det väldigt vägvinnande. Vi varierade korta och långa anfall, med mycket folk som belastade både spelet i ytterzon och spelet centralt i planen.

Och läget i laget; hur ser det ut nu?

Simon (Johansson, yttermittfältare) är tillbaka i truppen, vilket är jätteroligt. Han spelar alltid ett frejdigt anfallsspel. Ser vi till hela truppen så känns det att vi är på gång nu. Träningarna har varit energirika – och nu ska vi ta nästa steg från Vasalundsmatchen, säger Ramin Kiani.

Valsta Syrianska har som nykomling stått för en stark säsong – och är i princip klara för spel i norrettan också nästa år med sina 30 poäng.

Senast blev det emellertid förlust med 1–4 mot serietrean Nyköpings BIS; en match som coach Kiani bevittnade på plats.

– Det gäller att se upp med deras anfallsspel, när de får upp bollen på sin toppforward (Luca Gerbino Polo) och de situationer som föds utifrån det. De är duktiga när de får tryck på motståndarna. Nu får de dessutom tillbaka ett par avstängda spelare, vilket betyder en del för deras startelva, säger Ramin Kiani.

Vad blir särskilt viktigt i spelet mot Valsta?

– Vi trycker mycket på våra snabba övergångar från försvar till anfall, när vi vinner boll. Det är vi skickliga på. Men vi måste också jobba med längre anfall, som vi gjorde i första halvlek mot Vasalund. Det blir viktigt att få med mycket folk framåt, säger Ramin Kiani.

FÖLJ VSK FOTBOLL MINUT FÖR MINUT
Vi rapporterar matchen via Everysport.com.

VSK SPORTS RESER TILL FREJ BORTA
För 200 kronor kan du resa till VSK Fotbolls bortamatch mot IK Frej och VSK Bandys bortamatch mot Sandviken.
Eller så väljer du "bara" bortamatchen mot IK Frej lördagen den 19 oktober, för 120 kronor.