Visa fler äldre nyheter >

En månad, fyra matcher – och en viktig kamp i bottenstriden.
Så mycket återstår av norrettan 2013 för VSK Fotbolls del.
På söndagen spelar Grönvitt mot Vasalunds IF på Skytteholms IP i Solna.

Det börjar dra ihop sig i norrettan. 22 omgångar är spelade och vi har gått in i oktober månad, då serien ska till att avgöras.

VSK Fotboll har dessutom allt att spela för i jakten på nytt kontrakt. Just nu på elfte plats, med 23 poäng, precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Bakom skuggar Sandviken, som vann i dag mot Eskilstuna City på hemmaplan med 3–0. De är en poäng efter. Därefter hittar vi Selånger, tre poäng efter, och i det närmaste avhängda Eskilstuna City som har sju poäng upp till säker mark.

Två platser ovanför VSK Fotboll hittar vi söndagens motståndare, Vasalunds IF. De har samlat ihop 26 poäng, så det är alltså läge för Grönvitt att nå upp till samma antal i morgon kväll (avspark 17.00 på Skytteholms IP).

Senast blev det som bekant förlust mot Sirius, som är klara och överlägsna seriesegrare i norrettan. Dessförinnan en stabil insats och en pinne borta mot Forward, så hoppet är gott om att än en gång leverera en stark bortamatch.

Dessutom återkommer viktige mittbacken Oliwer Malmkvist i truppen, efter att ha missat matcherna mot Forward och Sirius.

Vasalund har annars dalat ju längre säsongen gått och levt farligt nära nedflyttningsstrecket den senaste månaden. Men senast blev det vinst med 1–0 borta mot Nyköping och de skapade sig därmed viss marginal. Målskytt den gången: Lawal Ismail.

De grönvita som gör resan till Skytteholm kan för övrigt göra den med goda minnen i bagaget. Det var ju där som en salig supporterskara fick fira seriesegern 2010, trots att matchen slutade med förlust.

Låt oss hoppas på ett annat resultat den här gången – men samma glädje när slutsignalen ljuder. För det återstår nu fyra viktiga matcher av säsongen, med start i morgon på Skytteholm. Det är dags att säkra kontraktet i norrettan.

Heja Grönvitt!