Visa fler äldre nyheter >

Sirius är klara för superettan och obesegrade – än så länge.
På söndag hoppas Grönvitt bli först med att lugga de blåsvarta på tre poäng.
– Vi ska vända ut och in på dem i omställningsspelet, säger Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

Sällan är ett lag så överlägset som IK Sirius har varit i årets division 1 norra. På 21 matcher har laget vunnit 18 – och spelat oavgjort i tre.

Därmed säkrades också avancemanget till superettan i söndags, när Nyköpings BIS besegrades på Studenternas med klara 4–1.

Upplänningarna har alltså firat seriesegern under veckan – och möter VSK Fotboll nu på söndag (avspark 16.00). En inspirerande uppgift för de grönvita, förstås.

– Ingen tvekan om den saken. Vi känner dessutom att vi har utvecklat försvarsspelet sedan Dalkurdmatchen, där vi hade problem (förlust 0–2). Senast mot Forward stängde våra centrala mittfältare ytorna som Forward ville åt, så det var ett steg i rätt riktning. Vi visade också att vårt omställningsspel håller hög kvalitet – det är bara det sista som fattas. Kan vi fortsätta tro på det vi gör och vara ännu mer kalla så kommer målen också att komma, säger Ramin Kiani.

Mot BK Forward växte Grönvitt under matchens gång. I den andra halvleken var laget starkare än de gulklädda från Örebro.

Förklaringen: ett justerat träningsupplägg.

– Vi spelar mycket smålagsspel just nu och kommer att fortsätta så. Det tror vi är medicinen för att möta oktober på bästa sätt, med ett förhöjt tempo i kroppen.

Mot Sirius lär just tempot bli högre än i övriga matcher.

– Vi ska visa att vi klarar av att stå upp mot det. Att vi klarar av att spela försvarsspel mot den här typen av motstånd. Sedan ska vi vända ut och in på dem via vårt offensiva omställningsspel, säger Ramin Kiani.

Under hösten har dessutom ännu en av Grönvitts talanger börjat visa upp sig på allvar. Mot BK Forward svarade Jonathan Häll för ett starkt inhopp som yttermittfältare.

– Det är en spelare som vi har haft under lupp ganska länge, för han går verkligen från klarhet till klarhet. Jonathan visar att han är en klok spelare, både i försvars- och anfallsspelet. Han är väldigt duktig på att värdera sitt passningsspel och tappar sällan bollen. Nu när hans tvillingbror (Joakim) spelar på en annan position har det öppnat för Jonathan på mittfältet. Han var mycket bra när han kom in mot Forward och kommer att få speltid även i morgon, säger Ramin Kiani.

FÖLJ GRÖNVITT MINUT FÖR MINUT
P4 Västmanland sänder matchen på webben, i mobilen och sporadiskt i radion.
Vi rapporterar samtidigt matchen på Everysport.com.