Visa fler äldre nyheter >

En solid laginsats, en defensiv nolla – och en viktig bortapoäng.
VSK Fotboll skakade hemmastarka BK Forward på Trängens IP.
Nästa vecka väntar klara seriesegraren IK Sirius på Swedbank Park.

Tendensen var tydlig redan från start: i dag skulle Grönvitts defensiv bli svårforcerad. Under matchens första tjugo minuter var chanserna lätträknade; det var egentligen bara Stellan Carlsson som var nära redan i den tredje minuten.

För VSK Fotbolls del höll så väl Koyar Salimi som Dennis Hansson på att slinka igenom i djupled.

BK Forward ökade takten vartefter halvleken led, samtidigt som Grönvitt förlorade delar av strukturen. Då kom också chanserna i flertal för hemmalaget.

Daniel Svensson tvingades direkt att göra ett par svettiga räddningar – och det gulsvartklädda hemmalaget var inte långt ifrån att peta in en stökig hörna.

Förre Syrianska IF-spelaren Matias Bulun nickade i stolpen, i ett av tre lägen som han fick avsluta, medan Dennis Hansson så när fick till ett avslut på mål efter en snabb grönvit omställning.

När pausvisslan ljöd och lagen klev in i omklädningsrummen gjorde VSK Fotboll det med hopp. Huvudtränaren Ramin Kiani såg chansen att skaka Forward rejält – och skruvade på ett par detaljer.

Spelmässigt gav det utdelning, för i den andra halvleken var det Grönvitt som regisserade föreställningen.

Försvarsspelet satt ännu bättre och bollinnehavet blev större. Därmed fick grabbarna mer kontroll på matchbilden, även om de riktigt heta chanserna lät vänta på sig. BK Forward stack emellan med halvannan chans, innan Grönvitt svarade för en stark avslutning på matchen.

Andreas Östling fick ett fint skottläge, men sköt utanför. Patrick Wallén höll på att få chansen i boxen och kom dessutom nästan loss i en kontring.

Med tio minuter kvar av matchen for Tobias Holmgren (bilden) så i väg på en jätteräd från sin vänsterbacksposition – och Forwardkeepern Jacob Rinne stod långt ut från sitt mål.

Hade "Tobbe" sett det hade han kanske skjutit från i stort sett halva planen. I stället valde han att gå på framgångsrikt genombrott, som ledde till ett vasst frisparksläge. Andreas Östling tog sats, lossade kanonen – men Rinne fredade sitt mål, när bollen sökte sig mot krysset.

Närmast skulle Koyar Salimi komma, men först smet Andreas Östlings passning just förbi hans fötter. Han hade haft ett öppet läge annars. Minuterna senare lyckades emellertid aktionen och då kom han fri mot Jacob Rinne.

Men Grönvitts ytterfältare trodde att Rinne var alltför nära och avslutade på ett, i stället för att runda målvakten. Oerhört nära ett ledningsmål i de skälvande slutminuterna.

Så det blev alltså en poäng för VSK Fotboll borta på Trängens IP. En stark sådan, med tanke på BK Forwards kvalitet och hemmafacit.

Nu väntar IK Sirius på Swedbank Park om en vecka (söndagen den 29 september 16.00). De blåsvarta från Uppsala är faktiskt redan klara seriesegrare, sedan de slog Nyköpings BIS med 4–1 i kväll. Vi gratulerar till platsen i superettan 2014 – och välkomnar dem till Västerås kommande vecka.

BK Forward–VSK Fotboll 0–0 (0–0).
Hörnor: 5–6 (2–2).
Varningar, Forward: Stellan Carlsson. VSK Fotboll: Andreas Östling.
Domare: Johan Krantz, Uppsala.
Publik: 272 (på Trängens IP, Örebro).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Joakim Häll, Jesper Göteson, Tobias Holmgren.
Mittfält: Koyar Salimi (89), Boris Ljevar, Patrik Grönvall, Andreas Östling, Marcus Ytter (57).
Anfall: Dennis Hansson (57).
Ersättare: Jonathan Häll (57), Patrick Wallén (57), Jonathan Böckert (89), Adrian Forsgren (målvakt).