Visa fler äldre nyheter >

Matcherna mot BK Forward brukar bli hårda, jämna och tuffa.
På söndag är det dags igen – då Grönvitt beger sig till Trängens IP.

Ett av de stående inslagen i varje upplaga av division 1 norra heter BK Forward. Talangfabriken från Örebro är tvivelsutan väl rotade i serien och brukar utmana topplagen varje år.

Men efter förra veckans bortaförlust mot Nyköpings BIS (0–3) kan vi räkna bort dem från årets kvalplats till superettan, som de ju faktiskt knep i fjol.

Då förlorade de förresten mot nuvarande serieledaren i superettan, Falkenbergs FF. Skilda världar, minst sagt.

I det gulsvartklädda Örebrolaget hittar vi annars profiler som ex-allsvenske Kristoffer Näfver, skyttekungen Stellan Carlsson och förre Djurgårds- och Örebrotalangen Per Johansson.

Nu möter de alltså VSK Fotboll, som är på fortsatt jakt efter poängen som ska säkra fortsatt överlevnad i norrettan. Efter segern mot Eskilstuna City (2–1) för tre veckor sedan har det ju, som bekant, blivit förluster mot Sandviken (0–2) och Dalkurd (0–2).

Tillbaka i truppen ser vi lagkaptenen Tobias Holmgren (bilden) – förstås en mycket välkommen förstärkning, som bidrar med rutin och frejdighet i offensiven.

Han var också med senaste gången som Grönvitt vann på Trängens IP. Då var året 2010, resultatet 4–2 och segern ett steg på vägen mot seriesegern som ledde till superettan.

Vi hoppas på samma utdelning i morgon eftermiddag, med avspark 15.00. Matchen följer ni säkrast via Everysport.com, där hemmalaget alltid måste rapportera från matcherna i norrettan.