Visa fler äldre nyheter >

Årets hittills hetaste match på Swedbank Park?
Ja, måndagens Mälarderby har alla ingredienser för att bli det.
Så räkna med heta känslor – och en rejäl strid för viktiga poäng i bottenstriden.

Publiken var med Grönvitt hela vägen, men onsdagens match mot IFK Luleå slutade till slut 4–4, efter att norrlänningarna kvitterat i den 82:a spelminuten.

På måndagskvällen får VSK Fotboll nästa chans att vinna första segern för i höst. Då besöker Eskilstuna City vår hemmaborg Swedbank Park – för ett uppsnackat möte i norrettans bottenstrid.

City ligger just nedanför nedflyttningsstrecket, Grönvitt just över detsamma. Tre poäng skiljer de båda åt. Det räcker så, inte sant?

Årets första möte lagen emellan slutade med seger för VSK Fotboll. 3–1, efter mål av flyktade Robert Kjellman (Brattvåg IL, Norge), Boris Ljevar (bilden) och Damir Foric. Grönvitt visade prov på tyngd och ork, när en fin andra halvlek säkrade segern inför de tillresta supportrarna.

Sedan dess har formen dessvärre dalat – och faktum är att segern mot City den 8 juni är den senaste. Motståndarna från Eskilstuna har alltså inte heller haft det lätt, där de parkerar på nedflyttningsplats med sina 16 poäng mot Grönvitts 19.

Senast imponerande 2–1 hemma mot serietrean och en av årets nykomlingar, Nyköpings BIS. Visserligen spelade Nyköping en tuff cupmatch mot BK Häcken bara två dagar dessförinnan, men City lär som vanligt spela med kraft och tyngd.

VSK Fotboll, å sin sida, kommer från flera spelmässigt fina insatser. Formen har trappats upp mot, i tur och ordning, AFC United (0–2), Selånger FK (0–0) och IFK Luleå (4–4).

Offervilja har kombinerats med fart och finess, i ett frejdigt anfallsspel.

Ni som besöker Swedbank Park på måndagskvällen får alltså bevittna ett lag på uppgång – som är duktigt suget på att plocka tre poäng i Mälarderbyt. Med samma publikstöd som i de senaste hemmamatcherna kan det bli verklighet.

Heja Grönvitt!