Visa fler äldre nyheter >

Här är initiativet som ger VSK Fotboll positiv energi.
Patrik Grönvall och Tobias Holmgren bjöd hela truppen på mat efter dagens träning.
– Det här stärker vår gemenskap, säger Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

För att lyckas på fotbollsplanen krävs mer än bara smäckra passningar och läckra skott. Du måste också ha spelförståelse – även utanför planen.

Så skulle vi kunna beskriva dagens aktivitet på Swedbank Park.

Eller så tar vi den enkla varianten: lagkaptenerna Tobias Holmgren och Patrik Grönvall bjöd alla spelare och ledare på mat och en stund tillsammans efter den sista träningen före matchen mot Selånger (bilden).

Mycket uppskattat, intygar Ramin Kiani.

– Vi blev tagna på sängen, måste jag säga. Det var en glad överraskning.

– Killarna gjorde det här för att stärka gemenskapen, vår identitet och vi-känslan i gruppen. Ett fantastiskt bra initiativ. Det visar att de verkligen vill gå i bräschen för VSK Fotboll under hösten, säger Grönvitts huvudtränare.

Ramin Kiani lyfter vikten av sociala aktiviteter, utanför den ordinarie träningen.

– Det är oerhört viktigt, speciellt i den här situationen. Det blir ännu viktigare att hålla ihop gruppen, dels på planen men lika mycket utanför. Vi behöver känna samhörighet och vårt DNA. Att kunna stärka vi-känslan vid sidan av planen och umgås tillsammans gör att vi upptäcker nya sidor hos varandra, mer än bara de som vi har som fotbollsspelare och -ledare. Förhoppningsvis kan vi ta någon löpning eller en tackling extra för varandra framöver. Stå upp för varandra när det blåser där ute, säger han.

Budskapet från firma Holmgren och Grönvall var tydligt inför morgondagens match mot Selånger:

– Det här ska vara grunden till att vi tar tre poäng då. Vi ska springa lungorna av oss, refererar Ramin Kiani orden från de båda lagkaptenerna.