Visa fler äldre nyheter >

Nu ska det vända för VSK Fotboll i norrettan.
Efter två starka matcher suktar laget efter seger.
– Vi ska kontrollera matchen mot Selånger och ta tre poäng med oss hem, säger Ramin Kiani till vskfotboll.nu.

Förluster brukar sällan kopplas ihop med framgång och vässat självförtroende.

Men för VSK Fotboll var just det effekten av onsdagens cupmatch hemma mot Öster, som slutade 1–3 efter att Grönvitt haft ledningen med 1–0.

Publiken hyllade kampinsatsen – och spelarna kände stolthet när matchen hade fått bearbetas.

Ledarstaben, med huvudtränaren Ramin Kiani (bilden) i spetsen, ser ljuset i tunneln och tror nu att vändningen är nära.

– Ur kriser föds någonting gott. De människor som blir kvar hittar varandra och det stärker dem och deras samhörighet. Det känns lite grand så med oss just nu. Trots att vi har förlorat ett par matcher så andas vi väldigt optimistiskt och är positiva. Det råder en salutogen stämning i hela vår grupp, säger han inför söndagens match mot Selånger.

Träningarna på slutet har handlat mycket om att anpassa sig till det täta matchandet.

– Vi kör lite kortare träningar och försöker hitta små, små ingredienser i spelet som vi betonar. Det är viktigt att skapa återhämtning, balansera vad vi tränar och resonera om hur mycket vi får tillbaka från det. Därför är vi särskilt noggranna i vår planering just nu.

Selånger ligger just nu sist i tabellen, medan Grönvitt placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket.

Matchens betydelse är alltså otvetydig.

– Vi känner att det ska bli kul och triggas bara av det. Pressen ligger på Selånger – de måste vinna – men vi ska åka upp dit och göra det till vår match. Vi har en plan som vi ska följa och den ska resultera i att vi åker hem med tre poäng, säger Ramin.

Han lyfter några viktiga punkter inför matchen:

– Vi ska kontrollera händelserna på planen, med vårt kollektiva försvarsspel och vårt passningsspel. Men det är också viktigt att vi låter individen kliva fram i de matchavgörande momenten. Några behöver kliva fram försvarsmässigt och någon längst fram behöver avgöra matchen.

Före cupmatchen mot Öster hann Grönvitt med att möta Väsbylaget AFC United på Swedbank Park. Den andra halvleken var strålande och bara målen saknades. Mot Selånger är det alltså dags att äntligen få utdelning.

– Det som har varit, det är historia. Vi är inte samma gäng i dag och utifrån mina möten med spelarna är vi väldigt, väldigt hoppfulla. Dock inte naiva – absolut inte – men det känns helt enkelt som att vi ska åka upp och ta tre poäng med oss hem, säger Ramin.

Hur laget ställer upp i morgon återstår att se, men alternativen har blivit fler på bara några dagar.

Mot Öster bytte laget som bekant spelsystem: från 4-4-2 till 4-5-1.

– Med 4-5-1 blir vi lite tätare centralt, medan fördelen med två anfallare är att vi kan binda fast bollen på ett enklare sätt. Vi får se vad vi kommer fram till för lagets bästa.

Också målvaktsvalet är ovisst. Både Daniel Svensson och Adrian Forsgren har imponerat stort på sistone.

– Vi är väldigt nöjda med bägge våra målvakter. Oavsett vem vi väljer så vet vi att han gör en kanonmatch. De mår väldigt bra i sin prestation just nu, säger Ramin Kiani.

LÄS MER INFÖR MATCHEN
Kaptenerna bjöd på käk: "Fantastiskt"

FÖLJ GRÖNVITT DIREKT
Vi rapporterar mål för mål på vår Facebook-sida.
Du behöver inte vara registrerad användare för att läsa VSK Fotbolls Facebooksida.