Visa fler äldre nyheter >

På söndagen startar seriespelet igen på Swedbank Park.
VSK Fotboll – med ett par nyförvärv i laget – ställs mot ständigt satsande AFC United.

VSK Fotboll har vilat, laddat, återsamlats – och tränat i två veckor för omstarten mot AFC United i morgon, söndag, på Swedbank Park (avspark 17.00).

En hel del förändringar har skett i spelartruppen, där åtta spelare har lämnat och tre kommit till. Dessutom har ett flertal ambitiösa juniorer fått chansen under dessa träningsveckor – som har varit Ramin Kianis första som huvudtränare för VSK Fotboll.

Mot AFC United kan ni räkna med två nykomlingar i truppen: anfallaren Patrick Wallén och mittfältaren Marcus Ytter.

Daniel Svensson, som också anslutit i sommar efter vårens utlåning till Franke, gjorde som bekant comeback redan borta mot Umeå den 21 juli. Därtill ser skade- och sjukdomsläget i truppen positivt ut, där bara Damir Foric och junioren Jonas Claesson saknas för tillfället.

Motståndet, AFC United, har som vanligt haft en hög omsättning av spelare under sommarfönstret. Vi noterar att, bland annat spelare som tidigare SM-guldvinnaren med AIK, Saihou Jagne, och förre Hammarbymålvakten George Moussan har lämnat laget.

Samtidigt har Väsbyklubben värvat flertalet spelare, som förre Östersundsbacken och spanjoren Juanjo Hervias, Blackburnmeriterade målvakten Sebastian Usai från Australien – och dessutom två brasilianare och en ghanan.

Återstår att se om de tre sistnämnda är spelklara till söndagens match mot Grönvitt, där laget för övrigt saknar allsvenskt meriterade mittbacken Omar Jawo (Gefle IF och Syrianska FC) och Jesper Carlsson (före detta Brommapojkarna, Gröndal och IK Brage).

Det första mötet lagen emellan, som spelades på Vilundavallen i Upplands Väsby, slutade 5–1 till AFC United, trots att Grönvitt startade matchen relativt bra. Läge att revanschera sig alltså – och läge att plocka tre viktiga pinnar i jakten på nytt division 1-kontrakt.

Ni är varmt välkomna till Swedbank Park – i morgon, söndag, med avspark 17.00.

VSK|TV MED EN SPELSUGEN WALLÉN
Hör vad Grönvitts nyförvärv Patrick Wallén har att säga inför höstsäsongen

FÖLJ GRÖNVITT LAJV
Vi rapporterar på Everysport.com i mån av tid
VLT-sporten rapporterar matchen minut för minut på webben