Visa fler äldre nyheter >

Han hade lämnat VSK Fotboll – men är tillbaka redan en vecka senare.
Tack vare hjälp från samarbetspartner tränar Ramin Kiani Grönvitt även i höst.
– Han har ett stort förtroende i klubben och hos de som följer oss, säger ordföranden Peter Brandt till vskfotboll.nu.

För en vecka sedan gick VSK Fotboll och tränaren Ramin Kiani (bilden) skilda vägar, eftersom den ekonomiska situationen inte medgav att Ramin pendlar till Västerås från Enköping för att träna Grönvitt.

Men i dag är han tillbaka i klubben – som huvudtränare för resten av säsongen.

Anledningen är följande: ett par av klubbens samarbetspartner går in och står för den ekonomiska ersättning som krävs, som ett riktat stöd för att Ramin ska kunna stanna i klubben.

– Tränarbiten har varit en absolut nyckelfråga. Därför är det otroligt glädjande att dessa partner går in och visar att det finns ett stöd för att klara ut den här situationen. Vi försökte redan innan Ramin lämnade att hitta en lösning på problemet, men det var först då som det blev skarpt läge. Därefter har ganska många hört av sig och tack vare det kan Ramin stanna, trots allt. Det är vi väldigt glada för, med tanke på hur stort förtroende han har i klubben och hos de som följer oss, säger VSK Fotbolls ordförande Peter Brandt.

Som bekant har klubben dragit i handbromsen vad gäller löneutbetalningar. De betalades till och med juni månad, men uteblev i juli.

Peter Brandt hoppas att stödet i tränarfrågan kan bli en skjuts i rätt riktning.

– Förhoppningsvis kan det här bidra till ett starkare gensvar från våra samarbetspartner, för vi vill ju kunna betala ut löner till spelarna igen.

Det står också klart att förre målvaktstränaren Göran Svensson förstärker ledarstaben, samtidigt som Bernt ”Bersa” Thorén lämnar densamma.

– Göran är en person med stor erfarenhet, som kan föreningen efter sina år i både A-lag och akademi. Han kommer att vara specifikt inriktad på målvakter, men vi hoppas att han kan tillföra mer än så, säger Peter Brandt.

Arbetet med att hitta en assisterande tränare, som alltså ska komplettera Ramin Kiani och Göran Svensson, går vidare för Grönvitt.

Vi återkommer med information så fort det finns nyheter att meddela.