Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll genomför, som vi tidigare har berättat, ett ekonomiskt sparpaket.
Det innebär tyvärr att så väl Jeanette Svensson som Jörgen Zetterström nu är uppsagda från klubben.
Här följer information om uppsägningarna och tankar om framtiden.

Ni har tidigare kunnat läsa på vskfotboll.nu, och i andra medier, om att VSK Fotboll har kallat spelare, ledare och anställda till förhandling om deras gällande avtal.

Nu är förhandlingarna med klubbens anställda klara.

Det innebär att kansliets Jeanette Svensson och akademichefen Jörgen Zetterström har blivit uppsagda på grund av klubbens kärva ekonomi.

– Det är verkligen beklagligt, men tyvärr ofrånkomligt i den situation som klubben befinner sig i. Det är fullt förståeligt att många grönvita är frustrerade och besvikna, men vi måste förhålla oss till verkligheten som den är just nu, säger ordföranden Peter Brandt.

VSK Fotboll har under flera år satsat stora pengar i akademin.

Insatsen har betalat sig i form av många landslagsuppdrag för våra unga spelare, uppflyttade spelare till A-laget och i vissa fall även försäljningar till större klubbar.

Symbiosen mellan akademi och A-lag är inte minst viktig – och det är naturligt att några resultatmässigt framgångsrika år kan följas av några sämre.

VSK Fotboll vill driva vidare akademiverksamheten. Om det råder ingen tvekan. Den måste dock drivas under andra former än i dagens läge.

De tankarna är förmedlade till Jörgen Zetterström, som också har ställt sig positiv till en återanställning inom ramen för de regler som finns för uppsägningar.

Klubben respekterar givetvis också den klausul i Jörgen Zetterströms avtal som säger att han är arbetsbefriad under uppsägningstiden.

På måndag har samtliga ledare i akademin kallats till ett möte, där styrelsen kommer att presentera hur ett framtida upplägg för akademin skulle kunna se ut.

Vad gäller kansliverksamheten kommer den fortsättningsvis att drivas av ideella krafter. VSK Fotboll är tacksamma för att få den hjälpen.

Men alla frågar sig säkert; varför har det blivit så här?

Det grundläggande problemet för VSK Fotboll är inte att klubben inte gör sitt yttersta, spelar dålig fotboll, inte satsar på unga spelare eller att spelarnas löner är för höga.

Problemet är klubbens alltför låga intäkter.

Om VSK Fotboll ska kunna nå superettan i framtiden, eller ännu hellre allsvenskan, så måste klubbens omsättning mångdubblas. Dagens fem miljoner kronor borde vara minst det dubbla på kort sikt, det fyrdubbla i superettan och ännu mer därtill i allsvenskan.

Så; finns det något hopp?

Ja, trots allt så lever framtidstron. På kort sikt behöver klubben sänka sina kostnader, under sex månader, för att därefter komma tillbaka och skapa en plattform som bär långsiktigt.

Det gäller så väl ekonomiskt och organisatoriskt som fotbollsmässigt.

VSK Fotboll jobbar frenetiskt för att gå starkare ur den svåra tid som detta ekonomiska stålbad innebär och hoppas att det på sikt gör att klubben återfår stabiliteten som krävs för att nå elitfotbollen.

Med er hjälp och ert stöd kan vi nå dithän. VSK Fotboll välkomnar frågor, förslag och funderingar. Tillsammans kan vi, en gång för alla, få Grönvitt på rätt köl igen.