Visa fler äldre nyheter >

Två lag med traditioner – som har startat säsongen utmärkt.
VSK Fotboll åker till Uppsala för att möta Sirius på lördagen.
– Otroligt inspirerande, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

Grönvitt har börjat seriespelet exemplariskt, med en oavgjord premiärmatch och därefter tre raka segrar.

Fem gjorda mål – och endast ett insläppt.

Likaledes traditionsstarka Sirius har börjat ännu bättre. Efter fyra matcher toppar de tabellen med full pott och 12–0 i målskillnad.

Det är med andra ord upplagt för ett tidigt toppmöte på Studenternas i Uppsala (avspark lördag 16.00).

– Fantastiskt roligt. De är ju obesegrade och har inte släppt in mål än – och vi har gått jättebra, över förväntan för många. Det här är så klart en otroligt inspirerande match att få spela för vår del, säger VSK Fotbolls huvudtränare Erik Acar.

Sirius är ju superfavoriter i år igen och har inlett väldigt starkt. Vad förväntar du dig för motstånd?

– Att de vill ta tag i taktpinnen. Det är de som ska visa att de är bättre än oss och de har egentligen allt att förlora i den här matchen, säger Erik Acar.

VSK Fotboll kommer till Uppsala med råg i ryggen efter den fina starten – det innebär en trygghet för hela laget.

– För oss känns det bara roligt. Dels att våra spelare får mäta sig individuellt med deras, men också att vi får mäta oss kollektivt och se hur bra vi står i jämförelse med dem. I slutändan handlar det ändå bara om en enda sak; att vara det bästa laget och få ihop kollektivet. Där känner i alla fall vi att vi har fått ihop det på ett bra sätt. Vi åker dit med gott självförtroende och utgår från oss själva och vår prestation, säger Erik Acar.

Matchen mot Sirius kommer alltså att spelas på Studenternas naturgräsplan, som ännu inte är i toppskick (se bild från UNT Fotboll).

Hur kommer ett undermåligt underlag att påverka matchbilden?

– Klart att det blir svårare för dem att äga bollen, som de vill göra. Jag tror att underlaget är en nackdel för dem. Vi har inte spelat på gräs alls i år – och det kommer handla mycket om att vinna dueller och andrabollar. Vi måste löpa väldigt mycket och tro på att vi kommer att få bollen i slutändan. Mycket kommer att avgöras i kampmomentet, säger Erik Acar.

Dags alltså för en riktig toppfajt i norrettan. Räkna med en energisk match så väl på läktarna som på planen.

– Det kommer att bli väldigt intensivt på planen. Vi ska göra allt för att vinna matchen och är det något lag som alla verkligen vill slå så är det ju Sirius. Och det är samma sak för våra supportrar. Precis som alltid hoppas jag att de blir vår tolfte spelare. Vi behöver det stödet och jag hoppas att vi vinner den kampen också, säger Erik Acar.

FÖLJ GRÖNVITT LIVE
P4 Uppland sänder matchen i sin helhet på sin hemsida.
VLT-sporten kommer att vara på Studenternas för att rapportera matchen live.