Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har inlett säsongen stabilt – och vann igen i dag.
2–0 mot Valsta Syrianska var en laginsats ut i fingerspetsarna.
– Vi följer exakt det vi sagt att vi ska göra, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll kom till Märsta med gott självförtroende.

Efter matchen var det ännu starkare – sedan Grönvitt slagit Valsta Syrianska med 2–0 efter en perfekt genomförd matchplan.

– Vi är väldigt disciplinerade och följer exakt det vi sagt att vi ska göra i försvarsspelet. Vinner boll och är disciplinerade även med bollen i vår ägo. Vi gör det svårt för dem. Resultatet är fullt rättvist, säger huvudtränaren Erik Acar i spelarbussen på väg hem till Västerås.

Inledningsvis var Valsta med i matchen – och den gänglige italienaren Luca Gerbino Polo fick ett bra skottläge i första halvlek, men sköt utanför.

Så mycket mer skapade inte hemmalaget, medan ett svartklätt VSK Fotboll växte in i matchen mer och mer.

– De lyfte långt och vann en del andrabollar. När de kom i andravåg blev det halvfarligt och de hade någon fast situation som var lite farlig. Annars tycker jag att vi tar över spelet fullständigt och mer än en gång rullar upp hela deras lag ju längre halvleken går. Vi hade bud på både ett och två mål, säger Erik Acar.

Närmast ett ledningsmål var Joakim Häll, efter en drömpassning från Boris Ljevar och vidare väggspel.

– Vi pratade om att sätta in bollen i hålen som uppstår i deras försvarsspel och hitta våra forwards direkt. Boris var väldigt involverad i de situationerna och får ett tillbakaspel som han sätter på ”Jocke”, som kommer i fart. Han passar i sin tur till (Jonathan) Böckert som vickar bollen åt sidan. ”Jocke” blir i stort sett fri och avslutet är bra – men målvakten gör en bra räddning, säger Erik Acar.

Efter seriens inledande matcher – där laget har gjort mål i slutet av matcherna – var Grönvitt förvissat om en stark andra halvlek.

– Vi skulle inte slappna av och fortsätta med vår matchplan.

Och visst blev det så.

Redan efter 20 minuter låg två bollar i Valstas nätmaskor, först när Jonathan Böckert slog in ett inspel från Joakim Hälls vänsterkant.

– Vi kom runt på kanten och Böckert kan bara raka in bollen i mål. Jättebra förarbete av ”Jocke” och starkt arbete av både Böckert och ”Micke” (Mikael Gustafsson), som tar löpningar i boxen och verkligen vill vara först på och trycka in bollen, säger Erik Acar.

Efter 63 minuter byttes Dennis Hansson in för Mikael Gustafsson – minuten senare var han målskytt.

– Den situationen är ju fantastiskt fin. En snabb omställning efter att vi får bort bollen från eget straffområde och Böckert snappar upp den. Han vänder bort deras försvarare och hamnar i ett läge där vi står tre man mot deras enda försvarare. Böckert sätter bollen på Dennis, som vrider upp kroppen och placerar bollen på ett tillslag i det bortre hörnet via stolpen. Ett jättefint mål, säger Erik Acar.

Den sista halvtimmen var kontrollerad från VSK Fotbolls håll.

– Det kändes i stort sett avgjort. De lyfter bara långt och vi jobbar bra i försvarsspelet. Kollektivt är det ett väldigt bra agerande, där alla hjälps åt och drar sitt strå till stacken. Det gör också att vi får lägen att sätta dit ”trean”.

Mot slutet lyckades VSK Fotboll kontra rejält på Valsta – efter att ha pressat högt och aggressivt under stora delar av andra halvlek.

– Vi sa det, att när vi känner att vi har alla med oss – då kliver vi högt och stör deras uppspel. Det gör vi väldigt bra. När vi väl tar beslutat så följer alla med och då blir det svårt för dem att slå långbollen.

– Skönt att kunna variera försvarsspelet. Ena stunden står vi lägre och är tajta, för att i nästa läge få med oss hela laget i pressen.

I slutet låg 3–0 lite grand i luften – men matchen slutade 2–0 och Grönvitt kunde räkna hem ytterligare tre pinnar till poängskörden.

– Vi är jätteglada för den här vinsten, de tre poängen och insatsen vi gjorde i dag. Det tar vi med oss, men det kommer en morgondag också. Det gäller att släppa det här och vara ödmjuk inför nästa uppgift. Vi har 100 procents fokus på oss själva och på nästa match, säger Erik Acar.

Och den spelas måndagen den 6 april mot Vasalund i Västerås (avspark 19.00).

Vi bjuder publiken på fri entré, så ta med er vänner och bekanta och känn er välkomna till en grönvit fotbollskväll på Swedbank Park!

VSK|TV MED SEGERFIRARNA
"Materialar-Kurre" levererade ett annorlunda jubel i omklädningsrummet
Jesper Göteson var tillfreds med lagets och sin egen insats

Valsta Syrianska–VSK Fotboll 0–2 (0–0).
Målen: 0–1 (53) Jonathan Böckert, 0–2 (64) Dennis Hansson.
Hörnor: 3–4 (1–3).
Varningar, Valsta: Milos Reljic. VSK Fotboll: Mikael Gustafsson, Boris Ljevar.
Domare: Haris Memisevic, Göteborg.
Publik: 325 (på Midgårdsvallen, Märsta).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Aly Keita.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Jesper Göteson, Robert Kjellman, Oliwer Malmkvist.
Mittfält: Simon Johansson, Boris Ljevar (70), Patrik Grönvall, Joakim Häll.
Anfall: Mikael Gustafsson (63), Jonathan Böckert (88).
Ersättare: Dennis Hansson (63), Damir Foric (70), Axel Johansson (88), Mattias Florén, Philip Fredriksson, Gillis Wissing, Adrian Forsgren (målvakt).